Äldre Dagens tips

Äldre Dagens tips (före 22-11-27)

Lästips ger här tips om viktig information som inte finns i etablerade media.

Fd amerikansk arméöverste: Höjdare i Väst och NATO vill inte ha detta krig mot Ryssland - (Red. En avvikande åsikt värd att fundera på!)

It Was Never About Ukraine - (Red. Lite bakgrund till föregående artikel.)

The Mask Is Off: WEF's Klaus Schwab Declares China A "Role Model" - (Red. Ett sätt att dölja en konspiration är att tala öppet om den, så ingen tror att det är sant.)

Covid som verktyg för utökat förtryck av minoriteter i Kina - (Red. En illustration till ovanstående artikel.)

Femte juli: UK Online Safety Bill - ett hot mot ett fritt och öppet internet - (Red. Snaran dras åt! Att vara utanför EU hjälper inte folket i UK.)

Uvell: Vad händer med Cementa? - (Red. Exakt! Nu måste vår regering visa lite handlingskraft.)

Femte juli: Låt inte EU avskaffa den digitala brevhemligheten - (Red. Varför blir det ingen debatt? Vill alla politiker och hela MSM införa det totalitära samhället?)

Professorn: Så får vi ny kärnkraft långt innan 2030 - (Red. De politiska hindren måste bort och det snabt! Tekniken och säkerheten är inga hinder.)

Elektrifieringen är omöjlig – det går inte att tillverka elbilar till alla - (Red. Den totala elektrifieringen är en dröm. Mineralerna räcker inte, tiden räcker inte, det är kort sagt omöjligt.)

Därför saknar grundlags­ändringen legitimitet - (Red. Det ofria samhället rycker närmare. Politikernas godtycke blir avgörande. Ytrandefriheten begränsas.)

Vet ens finansministern vad som finns i statsbudgeten? - (Red. Bra fråga av Timbro och bra exempel. Detta är Medborgarpolitik som man kan hoppas att den nya regeringen börjar tillämpa i nästa budget. Om inte så kommer de aldrig att lösa problemet med de ständigt svällande myndigheterna och statsstödda organisationerna.)

Jordan Petersons budskap till globalisterna: ”Back off!” - (Red. Citat: "I ett anförande fördömer den populäre kanadensiske psykologiprofessorn Jordan Peterson de profilerade globalister, mäktiga organisationer och storföretag som driver på för att få jordens befolkning att underkasta sig deras agenda och tvingas in i en alltmer miserabel tillvaro under förevändningen att det är nödvändigt för att ”rädda planeten” och ”tackla klimatkrisen”." Läs vidare själva och titta också på Lästips artikelsamling om klimatet.)

1995 blev Sverige EU-medlem – du anar inte vad som hände sen - (Red. Det blev inte vad vi hoppades på! Vårt inflytande är nästan obefintligt och subsidiaritetsprincipen försvann utan beslut.)

Grundlagsändringen visar hur media sviker sitt demokratiska uppdrag - (Red. Ytterligare ett argument för Nya Media (Alternativa Media), som faktiskt tagit upp frågan. Med större spridning hade det kunnat hända något och väljarna kunnat säga ifrån. Tyvärr bara V som sagt ifrån, De borgerliga har svikit sina väljare. Gör om, gör rätt!)

Femte juli: På onsdag inskränks tryckfriheten - (Red. Detta visar att "våra" politiker antingen är dåligt pålästa (dumma?) eller de vill införa ett totalitärt samhälle successivt.)

Statsbudgeten och respekten för väljarna (som givit regeringen makten) - (Red. Bra av Leif V Erixell från Medborgarrättsrörelsen i Sverige – MRRS)

Hotet mot yttrandefriheten består - (Red. Bra Uvell! Om inte den nya regeringen kastar denna proposition i papperkorgen är det slut på yttrandefriheten i Sverige!)

Climate Change is a Malicious, Dangerous Myth - (Red. En ordentlig sågning av "Climate Change". Nästan alla argument verkar korrekta och underbyggda och det borde vara en öppen debatt om dessa fakta och inte någon bestraffning av dem som framför dem. Sannolikt är det åtgärderna mot klimatförändringarna som kommer att leda till den katastrof som klimatförändringsförespråkarna vill hindra.)

Ledaren 219 - Först ladda med massor av lån, sedan höja räntan. Riksbanken har gjort allt fel. - (Red. Viktig information av Magnus Stenlund om vad som väntar oss!)

Why You Need to Stop Using PayPal - (Red. Riskerna med digitala pengar syns tydligt.)

Vad skoldebatten borde handla om - (Red. Bra av Uvell. Vänsterns ideal stämmer inte, vilket visas tydligt här.)

Hon tystades efter att ha sagt n-ordet - (Red. Tala om akademisk frihet! Var kommer detta att sluta?)

Rädda den digitala brevhemligheten! - (Red. Vi måste agera mot våra politiker. "Rätten till privatliv och privat korrespondens är en mänsklig rättighet. Mänskliga rättigheter skall gälla såväl offline som online." Kontakta dem!).

Finns det vetenskapligt stöd för att det är en klimatkris? Vilka är källorna? - (Red. Intressant tråd om klimatkris. Det argument jag inte hittar är att visst har jorden blivit varmare sedan förindustriell tid men det beror på att vi lämnat "Den lilla istiden" och att att detta beror på naturliga variationer i solinstrålningen. Med högra temperatur följer varmare hav och därmed avges stora mängder koldioxid till atmosfären. Mycket större än mänskliga "utsläpp".)

Dan Ahlmark: Vad har dagens stora ideologier i Väst lett till? Det svenska exemplet – Del 1 - (Red. Mycket bra av Dan! "ANALYS. De stora traditionella ideologierna har alla misslyckats. Det gäller självfallet de totalitära, som sopades bort efter andra världskriget resp Sovjetunionens fall. Klassisk konservatism har tynat bort, och socialkonservatismen accepterar liksom socialliberalismen för mycket av kollektivism. De konventionella borgerliga och socialdemokratiska partierna har i sin kapitulation för globalismen och politisk korrekthet samt sin för nationerna destruktiva reaktion på massinvandring och islamism förlorat sin historiska ställning som politiska krafter, vilka skyddar välståndet, friheten och de västerländska befolkningarna.")

Facebook admits the COVID Vaccines destroy the Immune System and cause Acquired Immune Deficiency Syndrome - (Red. Intressant att Facebook kan erkänna att de haft fel när de censurerat ett inlägg. T.o.m. när det gäller Covid-19.)

Kommunistkinas initiativ "Ett bälte, en väg" förstör miljön - (Red. Oroväckande information inte bara för miljön utan också att en totalitär stat på det här sättet köper sig inflytande över hela världen. Man kan kalla det nykolonialism.)

Massiv sågning av EU:s #ChatControl - (Red. Det finns alltså ett litet hopp att de tar sitt förnuft tillfånga, men osvuret är bäst. De totalitära krafterna är starka.)

Utredning föreslår övervakning i förebyggande syfte - (Red. Viktigt med fortsatt uppföljning!)

Ledaren 214 - Tidöavtalet har ett bra sakinnehåll. Och slipper tråkiga akronymer - (Red. Bra analys! Vi får se hur länge regeringen håller.)

Shekarabis fascistutspel hämtar inspiration från Obama. - (Red. Om Ganman har rätt så kanske det börjar hända något i debatten och Åsiktskorridoren öppnas något och släpper in lite frisk luft.)

Hur civilisationer kommer att bestämmas - (Red. Intressant om befolkningsutvecklingen i världen och vad som förväntas i olika länder. Det som saknas i beskrivningen är den "svarta svanen". Vad kommer att hända när den av våra politiker inducerade svältkatastrofen inträffar? Brist på mat drabbar de fattigaste först. Bristen beror på förstörda energisystem och därmed gödnings- och distributionsproblem, krig och valutakrascher. Den enda kompenserande faktorn är ökad koldioxidhalt i atmosfären som är bra för växtligheten och den motarbetas också på grund av klimathysterin. Det ser mörkt ut!)

Elsa Widding krossar bubbla i riksdagen - (Red. Bra! Klarspråk om klimatpolitiken!)

IMF Chief says Central Bank Digital Currency should be used alongside Social Credit System to control what people can and cannot buy - (Red. Ytterst oroväckande! Det totala övervakningssamhället införs. Genom att detaljstyra din ekonomi kan hela ditt liv styras av myndigheterna. Det fria samhällets död!)

Problemen med Tidö-avtalet - (Red. Slutord: Citat "Nu införs inga nya lagar över en natt. Så det bör finnas tid att skjuta ner förslag som hotar våra fri- och rättigheter. Men vänta inte för länge. Lagförslag måste kritiseras innan politikerna hunnit låsa sina positioner. Så nu gäller det att vara uppmärksam.")

Nya EU-direktiv uppges hota 300 000 småföretag - (Red. Något för den nya regeringen att ta tag i!)

Jan Blomgren: Elkrisen eldar på inflationen - (Red. Bakom betalvägg men jag vill ändå ge tipset. Citat: Kombinationen av låg ränta under en längre tid och de extrema energipriserna riskerar att skapa en mycket lång tid av ekonomisk stagnation, med både hög inflation och hög arbetslöshet. Tillförs högvärdig energi till låg kostnad kan man bekämpa inflationen utan att höja räntan.)

VEM HOTAR PUBLIC SERVICE? - (Red. Hyggligt nyanserat om Public Service av Jesper Sandström.)

THE GREAT RESET: UN & WEF admit to censoring Google Search results & paying Big Tech & Influencers to shape Public Opinion on COVID & Climate Change as they declare”We own the Science and we think the world should know it” - (Red. Det är så här det går till när människor indoktrineras (massformering). Med lite hjälp av MSM så är det klart. OBS, det sker helt öppet så detta är ingen konspirationsteori.)

Ovanlig protestaktion i Peking inför 20:e partikongressen - (Red. Ett bra exempel på total censur. Är EU på väg dit? Se nedan.)

Den nya regeringen, uppladdningsfilter, nätcensur och #ChatControl - (Red. Viktig artikel! Vi måste reagera NU. Henrik Alexandersson avslutar artikeln med ett Upprop: "Skall vi rädda den digitala brevhemligheten, då är det nu det måste ske.")

Miljöorganisationernas kritik: ”En överenskommelse som är mycket svag på miljö- och klimatområdet” - (Red. Bra, då vet vi att regeringen gör rätt!)

Här är allt högerpartierna kommit överens om - (Red. Bra sammanfattning. Nu får vi se hur det går och vad vi speciellt ska hålla ett öga på. Det finns mer att göra och i slutändan så är det resultatet som räknas. Ett steg i rätt riktning i alla fall.)

Ledaren 211 - Demokrati och ’den svenska modellen’ är två helt olika saker - (Red. Väl värt att lyssna på Magnus Stenlund under 26 minuter!)

Europa naivt igen – Kina dominerar världens elektrifiering - (Red. Artikels slutord: "Ett passivt och naivt Europa och USA har än en gång försatt sig i en dålig förhandlingssits.")

Europol brainstormar om att knäcka krypterade kommunikationer - (Red. Inte nog med att myndigheterna vill snoka i vår privata kommunikation. Nu vill de också minska säkerheten mot utomstående snokare (läs "hackers"))

Krönika: Elegi över skadad elförsörjning - (Red. Läsvärd och bra men en berättelse om en tragedi. Är det bara inkompetens bakom eller är det fanatism?)

Granskning myndigheter att lägga ner – del 3 - (Red. Bra Uvell! Ett perfekt uppdrag för den nya regeringen! Medborgarpolitik.)

Klappjakt på konservativa – rättsväsendet är politiserat – vänstern får hållas - (Red. Ännu ett jobb för den nya regeringen: Att avpolitisera rättsväsendet.)

RENSA STATEN - Den politiserade förvaltningen - (Red. Mer Medborgarpolitik! Lyssna nu, den tillträdande regeringen, och visa handlingskraft!)

The Most Censored Man in the World - (Red. Apropå censur. "Who is Robert Malone" rekommenderas! Alltid intressant.)

Ledaren 208 - Kommer du stå fast vid dina slagord även efter att vi blivit fattiga? - (Red. Väl spenderade 23 minuter!)

Femte juli: Politiker anmäls till EU-domstolen för retroaktiv lagstiftning som gör olaglig datainsamling laglig - (Red. EU tar sig allt större friheter på vår frihets bekostnad. Bra att man protesterar.)

Femte juli: Så kan delar av den förbjudna datalagringen ändå fortsätta - (Red. Totalitaristerna hittar alltid ett kryphål.)

Uvell: Regeringens första förslag - (Red. Liknar i många avseenden Medborgarpolitik! Kan detta genomföras så kör vi i alla fall inte direkt ner i avgrunden. Nu gäller det att hålla koll på den blivande regeringen så den inte slappnar av.)

The Dangers Of Plant Based Diets Are Very Real - (Red. Hur är det då med de processade och växtbaserade ersättningarna för kött? Eller den insektsbaserade mat som globalisterna vill att vi ska äta? Efter några hundra generationer kanske de överlevande lärt sig att leva på den maten och mänskligheten kan börja utvecklas på nytt i bästa fall. Men så långt går det nog inte då det efter en tid inte finns någon som kan tillverka den superprocessade maten. The Great Reset!)

Demokratisk kontroll över folkbildningen - (Red. Bra förslag!)

GUNNAR SANDELIN: Massformation, del 2: ”Massmänniskan” - (Red. Detta förklarar mycket av vad som händer i västvärlden och visar vad vi bör göra stoppa utvecklingen.)

EU-stater registrerar användares IP-adresser - (Red. Då många delar på samma IP-adress, som dessutom kan variera över tid, så blir det många misstänkta. Ännu ett steg mot övervakningssamhället.)

Nu börjar slaget om #ChatControl - (Red. Artikeln avslutas med: "En bra början är att kräva den nya svenska regeringen på besked. Försvara rätten till privat korrespondens, rädda den digitala brevhemligheten!" För Medborgarperspektiv.se är detta en huvudfråga. Bli medlem och stöd arbetet att bevara yttrandefriheten.)

Dan Ahlmark: Finns idag ett politiskt alternativ till svensk socialism? Del 1 - (Red. Intressant! Alla riksdagspartier idag är påverkade av svensk socialism. Det kommer att krävas stora förändringar i partiernas ideologi om den nya regeringen ska lyckas vända utvecklingen i Sverige.)

PATRIK ENGELLAU: Eftervalspolitik - (Red. Nu gäller det att tala om för den nya regeringen att vi vill ha förändring, inte bara kosmetik! De gamla hjulspåren måste lämnas. Radikala beslut i viktiga frågor - energiförsörjning, invandring, kriminalitet - måste fattas omgående.)

What Does The Right's Historic Victory In Sweden Mean For Europe? - (Red. En läsvärd valanalys ur ett Europeiskt perspektiv.)

Risk för tiofaldiga elnotor – nu slår industrikrisen brett - (Red. Dags för den nya regeringen att reagera. Det är allvar nu!)

Örjan Hultåker: Man kan inte tänka bort Sverigedemokraterna - (Red. Intressant valanalys.)

Amanda Wollstad: Fyra svåra år - (Red. håller inte med om allt men ganska mycket och framförallt om slutklämmen: De närmaste fyra åren är det nämligen bara resultat som räknas. Fagra ord och politisk posering är vackert väder-politik, och höststormarna hörs redan vina runt knuten.)

En justitieminister med principer? - (Red. Citat: "Kommer Sverige att få en ny justitieminister som försvarar eller i vart fall begriper principerna bakom rättsstat och mänskliga rättigheter?" frågar Henrik Alexandersson - och Red.)

Ledaren 204 - När Hybrit påstår att elen blivit billigare så finns ingen skam kvar - (Red. Nu har den nya regeringen sin chans att sätta stopp för dessa ekonomiskt vansinniga projekt. Eller fortsätta driva Sverige mot konkurs till alls ingen nytta.)

Läsvärd Twitter-tråd om ett alternativ till tyska Energiewende - (Red. Läs också denna informativa Twitter-tråd om det europeiska elnätet.

The Great Leap Backwards: Mao-style climate cultists must be stopped - (Red. Artikeln handlar visserligen om Storbritannien men kunde i stort sett handla om Sverige. Klimatgalningarna måste stoppas!)

Elektrifiering utan elektricitet fördjupar elkrisen - (Red. Informativt om elsituationen! Hoppas vår kommande regering tar till sig detta och börjar leva i verkligheten.)

Är kärnkraft farligt? Jan Blomgren förklarar! - (Red. Klokt om kärnkraft!)

Ulla-Achmed Socialdemokraterna 2022 - (Red. Kanske lite sent men ändå väl värd att se!)

ENERGIVALET - Civilisationens ödesfråga - (Red. Visar tydligt vad du inte ska rösta på om du vill fortsätta leva ditt vanliga liv och inte i stenåldern.)

Så dödar du kärnkraft – en pjäs i tre akter - (Red. Se Uvells fina sammanställning: Bild 1 och Bild 2. Sprid dem gärna, önskar Rebecca Weidmo Uvell.)

DEBATT: Sverige behöver ett energipolitiskt moratorium - (Red. Dagens viktigaste tips! Kolla upp partiernas kandidater och låt det parti som har de de verkligt kunniga - inte flummarna i Miljöpartiet - få din röst. Utan en vettig energipolitik kommer Sverige att bli ett kallt u-land och det är nära nu!)

Hundratusentals klimatrealister undrar: Vem skall vi rösta på? - (Red. Tege Tornvall har en intressant slutsats: "Det parti som trotsar EU, Paris och klimatlag får min röst." Min fråga: Vilket parti är det?)

Ansvarsfrihet - (Red. Läs denna krönika och fundera på vilka som haft regeringsmakten i 8 år och snarast förvärrat dessa problem. Och nu vill ha "more of the same"! Tänk på det inför valet.)

Socialdemokraterna urholkar demokratin - (Red. Att misstänkliggöra utan substans kan vara effektivt, men också kontraproduktivt. Med ärliga media, definitivt det senare. Men är etablerade media ärliga?)

Blomgren: Orosanmälan – Skenande elpriser i Tyskland - (Red. Dagens viktigaste artikel! Läs Westerholms kommentar om vem som ytterst är ansvarig för elpriserna i Sverige: Magdalena Andersson. Tänk på det vid valet!)

Den nya järnridån är Globalismens misslyckande - Lars Bern i Swebbtv Omvärldsanalys - (Red. Intressant analys! Hinner du inte se videon så läs åtminstone sammanfattningen.)

Blomgren: Putinpriserna har inte börjat än - (Red. Väljare! Inse allvaret. Rösta på politiker som också gör det.)

Snälla utlandssvensk, rösta! - (Red. Bra Uvell! Hjälp till att rädda Sverige.)

Debatt: Elektrisk energi är grunden för ett gott liv - (Red. En bra och viktig artikel av Jan Blomgren. Måste läsas av alla, inte minst våra politiker.)

GRÖNA VÄGVAL - Symbolpolitikens alternativkostnad - (Red. En viktig kurs för alla politiker. Den skulle kunna öka kompetensen enormt! Om de inte fattar så bör vi byta ut dem.)

SvD:s klimatskrämsel och WEF:s plan för artificiell intelligens i Fjärde Statsmakten 139 - (Red. Ett program på Swebbtv som tydliggör två skrämmande utvecklingar i vårt samhälle. En världsregering och total övervakning av alla människor!)

Valet, politikerna och de mänskliga rättigheterna online - (Red. Ett svårt val. Eller lätt då det inte finns något riksdagsparti som verkar ha förstått frågan och problemet. Folk i allmänhet verkar inte bry eller kanske inte förstått då etablerade media inte tar upp diskussionen. Illavarslande!)

EFF om problemen med uppladningsfilter - (Red. Utöver detta så kan de också användas för att hindra en opposition att komma till tals!)

Blomgren: Hur illa kan det gå med elen i vinter? - (Red. Risken är stor att Sverige stannar! Det kan ta dagar innan vi kommer igång igen, om det ens går! Kanske är det en sådan händelse som får svensken att vakna och se till att regering och myndigheter har kompetens. Tyvärr kan vi inte vänta i 4 år utan uppgraderingen till en kompetent regering måste ske nu i valet i september.)

“If you control the food supply, you control everything,” The UN envisions a global command economy. - (Red. Är det så här vi vill ha det? Fundera på vad som händer i världen just nu: Restriktioner, matbrist, energibrist, krig, p(l)andemier, klimathysteri. Om vi inte vill ha en global världregering, som vi inte valt, måste vi agera nu. I det svenska valet välj ett parti som kämpar mot globalismen.)

Fastighetsskatten och sossarnas lögner - (Red. Inte kan man lita på vallöften som dessutom inte ens är tydliga. Att införa fastighetsskatt nu när räntorna går upp och elpriserna är skyhöga vore att sänka medelklassen och förvärra den ekonomiska kraschen och snabba på införandet av Agenda 30 d.v.s. The Great Reset. "You will own nothing, but be happy". Känns det så?)

LARS HÄSSLER: Den osannolika sanningen bakom finanskraschen 2008 - (Red. Fundera nu på dagens situation med fortfarande dessa storbanker och stora lån, storfinansen med Blackrock och Vanguard m.fl. samt politiker som öser ut nya pengar baserade på värden som inte finns.)

Så kommer elavbrotten påverka samhällssystemen - (Red. Detta är fakta som folk inom branschen känt till länge, men som totalt ignorerats av ansvariga politiker och myndigheter. Den moderna telekommunikationsinfrastrukturen är inte HÅLLBAR! Hållbarheten var bättre förr med det klassiska telefonnätet även om det var, ur modern synvinkel, hopplöst långsamt.)

Intervju med Anna Danieli, nyutnämnd anti-identitetspolitisk talesperson för Medborgerlig Samling - (Red. En hörvärd film av Pär Ström som tar upp en ytterst grundläggande fråga. "Slutfjäskat för ”utsatta” grupper – Hon ska krossa identitetspolitiken – bort med särbehandling!")

Dutch Farmers Have Stepped Up Their Game, They’re Taking Their Protests to Another Level - (Red. Inte mycket om detta i MSM! Missa inte den inbäddade filmen. När folk blir medvetna kommer protesterna. När blir svenskar medvetna?)

EU upphäver rätten till privat korrespondens - (Red. "Rätten till privatliv och privat korrespondens är en konventionsskyddad mänsklig rättighet." Men det bryr sig dagens politiker inte om!)

Obligatorisk teknik för att förhindra fortkörning ny EU-lag - (Red. Visst, men det betyder också att myndigheterna kan övervaka all din bilkörning och se var du befinner dig eller var du varit! Vägen till helvetet är kantad av goda intentioner. Övervakningssamhället utvecklas vidare! )

The Global Temperature Record Says We’re in a “Climate Emergency”, It’s a Con - (Red. En lektion i hur man ljuger med statistik och anpassar sina diagram.)

EU diskuterar att den som tillhandahåller innehåll på internet skall tvingas betala extra - (Red. När ska galenskaperna ta slut? Jag trodde en gång att EU skulle innebära en fri marknad.....)

Datalagring: EU-kommissionen blundar för sina egna synder - (Red. Detta och mycket annat borde tas upp och debatteras i MSM och i den politiska debatten, men nej, bara tystnad.)

EU:s ministerråd vill upphäva rätten till privat elektronisk kommunikation - (Red. Nu kan vi bara hoppas att Tyskland och möjligen Europaparlamentet faktiskt säger nej!)

"Därför mörkar media vad som händer i Holland" - (Red. Jag antar att ni inte sett mycket om detta i SVT, SvD och DN!)

EU:s nya verktyg begränsar rätten att fritt uttrycka sig online - (Red. Bra genomgång av EU:s nya regler för online-media och vilka allvarliga konsekvenser för yttrandefriheten de kan medföra.)

HVAD DER VENTER OS FORUDE – SCHWAB OG CO. I DAVOS HAR STORE PLANER - (Red. Lite dansk läsövning så här på lördagen. Nog finns det indikationer på att detta inte bara är en konspirationsteori.)

Statligt godkända nätgranskare och gränsöverskridande nätcensur – klubbat av Europaparlamenet - (Red. Fundera på vad som kommer att släppas igenom av nätgranskarna.)

Marxism: "You Will Own NOTHING and Be Happy" - (Red. Ett viktigt upprop från Robert Malone! "In response to Globalist Marxism, it is time to develop parallel economies". Slutord: Här är vi. Det måste stoppas. Vi måste stoppa det. Det är våra handlingar som definierar oss och i detta ögonblick i tiden måste vi agera. [Övers. Red.])  
VAD GÖR VI? Föreningen Medborgarperspektiv driver denna sajt OCH vår nyhetskanal Medborgarpolitik.nu med intervjuer och debattartiklar OCH vår faktasajt WikiPolitik.se. Vi finns också på Facebook, SwebbTube och YouTube. Välkommen som medlem för att agera och åstadkomma förändring!  
Några medlemmar har också tagit initiativ till, utvecklat och driver MediaLinq, som är ett mikrobetalsystem med låga avgifter för snabba och spontana donationer och betalningar med främsta inriktningen att skapa bättre ekonomi för Nya Media.

Dr. Vernon Coleman: We Have Six Months of Freedom Left - (Red. En dystopisk redogörelse som kompletterar föregående. Avser Storbritannien men visst finns likheter med Sverige - och USA.)

COM(2022) 209 – lagen som upphäver den digitala brevhemligheten - (Red. Yttrandefriheten är i fara! Snaran dras åt!)

Tyskland mot energikollaps – så drabbas svenska företag - (Red. Energibrist, matbrist, och ingen ansvarig politiker "såg det komma"! Citat ur artikeln: Jag är överraskad att ett land som Tyskland med så många duktiga och flitiga ingenjörer fattar besluten emotionellt och inte rationellt, säger han (Staffan Reveman). Ja, varför "vågar" ingen säga ifrån? Eller släpps man inte fram?)

Erik Lidström: Att vända det svenska förfallet - (Red. Läsvärd och mycket bra!)

Chat Control är en idiotisk och farlig idé - (Red. Efterlyses: Konsekvensanalys!)

EU-förslag: 18-årsgräns för alla meddelandeappar - (Red. När blir det förbjudet för människor under 18 år att använda telefon?

Most Journalists are Scientifically Unqualified - (Red. Exemplet gäller visserligen USA och Covid-19 men det är likadant överallt och det skulle kunna appliceras på klimatfrågan också.) 

Nu klubbas EU:s Digital Services Act - (Red. Henrik Alexanderssons kommentar: "Nu återstår att se hur DSA kommer att tillämpas. Till exempel vilka som blir statligt utsedda nätgranskare och hur deras mandat kommer att omsättas i praktiken.")

Så skapas EU:s nät- och övervakningslagar - (Red. Henrik Alexandersson avslutar artikeln med "Det är ett demokratiskt problem". Det är det verkligen!)

Den ständiga striden om datalagring

Läckta EU-dokument: Ministerrådet vill ha allmän meddelandekontroll och lagstifta om kryptering - (Red. Totalitatrismen och kontrollsamhället närmar sig!)

I dag börjar nya regler för nätcensur att gälla i EU #TERREG - (Red. "Ny EU-lag kommer att kräva uppladdningsfilter som granskar allt du publicerar. Den tycks även ge justitieminister Morgan Johansson makt att censurera internet.....")

Folkets Radio - Kritisk analys av Folkhälsomyndighetens risk/nytta-bedömning av C19-vaccin - (Red. Kommer detta att få några konsekvenser för FMH? Kommer det att tas upp i MSM? 6 dagar efter videon är det fortfarande tyst.)

Bulletin: Ipsos: Centerpartiet har tappat hälften av stödet på ett år - (Red. Så kan det gå när man byter sida, men det räcker inte: Bulletin: "Enligt Ipsos skulle S+V få 41 procent av väljarstödet och M+KD+SD skulle få 45 procent. Centerpartiet har fortfarande vågmästarrollen med sina fem procent av väljarstödet." Så kan vi väl inte ha det? Se till att skapa nya vågmästare genom att rösta in Nix to the Six, AfS eller MED eller helst alla av dem.)

Tyskland stoppar EU:s ChatControl? - (Red. Äntligen någon politiker som tänker rätt: "Jag anser att det inte är förenligt med våra fri- och rättigheter att kontrollera alla privata meddelanden utan anledning.")

Bönder har inte längre råd eller hindras att så och odla - (Red. Problemet finns i hela Europa och i USA och troligen överallt. Det kommer att bli matbrist OCH höga priser! Snart erbjuds vi bara globalisternas näringsfattiga insektsproteiner och ska vara tacksamma för att storindustrin har "räddat" oss. Följ artikelserien på www.nyatider.nu.)

Ska vi gå med i NATO? | Nilssons perspektiv - (Red. Många tänkvärda argument. Varför så bråttom in i ännu en överstatlig organisation?)

Fördragsändring åter på tapeten i EU – Sverige alltjämt skeptiskt - (Red. Hoppas vi kan hålla emot. Vi behöver inte mer överstatlighet utan mindre.)

Ny belgisk datalagring kan förbjuda meddelandeappar som Signal - (Red. Det är uppenbart att internet är ett så kraftfullt demokrativerktyg att EU-byråkraterna till varje pris måste förstöra det.)

Ledaren 170 - Bra att veta. Nu är det testat och klart. Cyberattackerna kan slå ut både banken och börsen. - (Red. Just det! IT-systemen är alldeles för komplexa för att vara osårbara. Det är bara en tidsfråga innan någon större katastrof inträffar och då hjälper det inte ens att ha kontanter hemma. Samhället är alltför beroende av icke-redundanta system.)

Den ständigt växande övervakningsstaten - (Red. Känns det bra?)

The W.H.O’s ‘Pandemic Treaty’ will end Freedom as we know it and hand the ‘keys to power’ to its largest private funder, Mr Bill Gates - (Red. En allvarlig varning! Detta avtal måste stoppas! Läs redogörelsen av Tessa Lena.)

Därför har svensk socialdemokratisk politik misslyckats - (Red. Bra beskrivning om varför vi är där vi är och vad vi måste motverka.)

Ledaren 168 - En opposition utan minsta vilja att regera – och det är Fredrik Reinfeldts förtjänst - (Red. En skarp krönika som alla borde lyssna på. Lägg märke till de tolv punkterna!)

Dan Ahlmark i NewsVoice: Därför har svensk socialdemokratisk politik misslyckats - (Red. Läs också på Det Goda Samhället att skolan accelererar mot katastrofen,)