Kulturbloggar

Kultur och kulturbloggar

 

Allmogens - Hela Sveriges frihetliga kulturförening. Ett ambitiöst projekt om svensk historia av Daniel Sjöberg. (Red. Verkar numera mest vara butiken och inte den kulturhistoriska sajten. Finns dock länkar till artiklar under https://allmogens.se/arkiv/.)

Blogg om Evert Taube - Evert Taube - nationalskalden. Poet, kompositör, författare, konstnär. Min följeslagare sedan jag var sex år och lärde mig Brevet från Lillan, Dan Fränkel.

Det fria Sverige - Det fria Sverige (DFS) är en intresseförening för svenskarna, den svenska kulturen och den svenska särarten. Föreningen vilar på traditionell grund och är frihetligt nationell. Föreningen styrs genom sina aktiva medlemmar på demokratiskt vis. DFS ger ut nättidningen Svegot där de flesta artiklarna är bakom betalvägg.

Kulturbilder - SVENSKA KULTURBILDER – BINDER SAMMAN FORNTID MED NUTID (Innehåller mycket intressant material inklusive referenser till andra bloggar.)

Kulturbloggen - "Det finns en poäng med att jag gör musik och inte är politiker. Om jag kan, vill jag förändra genom min musik. När man säger saker med ord blir det lätt övertydligt. Jag vill att folk ska tänka själva, rannsaka sitt inre och hitta nya rum.
Det sade Laleh i en intervju. Det är en bra sammanfattning av oss på Kulturbloggen. Vi drivs av vår kärlek till kulturen i alla dess former.

Kulturminnet - en blogg av Malin Kim om det svenska kulturarvets rikedom och kulturen i dagens samhälle.

Musikindustrin - Insiktsfullt om Spotify och musikbranschen