Nyhetstidningar

Nyhetstidningar

Aftonkuriren - En nättidning som säger sig vara politiskt korrekt, men det finns sprickor i fasaden. Citat: "Aftonkuriren är en politiskt obunden nyhets- och informationsportal som står för en demokratisk värdegrund och politisk korrekthet. Vänder sig emot odemokratiska företeelser i samhället samt kriminalitet.

bubb.la - är en nyhetstjänst som samlar länkar till alla slags medier för att ge en helhetsbild av vad som händer i världen. Drivs av libertarianer och det är meningen att det ska märkas när vi rapporterar om politiska ämnen. Läs mer om bubb.la här.

Epoch Times Sverige - vill rapportera om de viktiga nyheterna i vår tid, inte för att de är sensationella utan för att de har en långsiktig betydelse. Vi ger det bredare perspektivet av mänsklighetens historia, nutid och framtid. En människas fundamentala rätt är rätten att bli hörd. Epoch Times Sverige försvarar pressfrihet, yttrandefrihet och mötesfrihet. Vi står upp för trosfrihet och mänskliga rättigheter för alla människor. (Red. Ett inlägg från Medborgarrättsrörelsen (MRRS) är ett intressant exempel på en debattartikel.)

Exakt24 - är en politiskt oberoende nyhetssajt och plattform för debatt och diskussion. "Vi är skribenter och opinionsbildare som inte anser att etablerade medier gör sitt jobb och vi vill bredda åsiktskorridoren. Ledarsidan är konservativ och nationalistvänlig, men vi välkomnar alla röster som verkar för en fredlig och nyanserad debatt. Med avslöjande nyheter och orädda analyser, samt en levande idé- och kulturdebatt, är vår målsättning att i grunden förändra det svenska debattklimatet."

Fria Tider - Maximalt invandringskritisk men har vanligen korrekt information.

FrihetsNytt - Ny, fräsch och aktiv nyhetstidning. "FrihetsNytt är Sveriges primära och mest engagerande nyhetskälla. Genom journalistiken värnar vi sanningen och granskar makten." Har betalvägg för premiumartiklar och söker nya prenumeranter för att kunna få presstöd.

myNEWSdesk - Sverigedemokraternas sajt framför här sin inställning till förslaget om nya mediegrundlagar.

NewsVoice - "NewsVoice har siktet inställt på både tuffa nyheter och goda nyheter t ex: idéer som förändrar samhället till en trevligare omvärld att leva i."
T.ex. en viktig intervju med Lars Bern om korruptionen bland politiker och media. Vissa artiklar kan av många uppfattas som konspiratoriska, men NewsVoice vill föra fram sådant som inte tas upp i "Gammelmedia". Många artiklar som denna av Jan Norberg om migrationspolitik tar upp ett viktigt ämne och har ett intressant kommentarsfält. Se 2023 års aprilskämt! Chefredaktör: Torbjörn Sassersson.

Nya Dagbladet - Nättidning med många bra skribenter. Den är oberoende humanistisk och etnopluralistisk med antiglobalistisk hållning och ett internationellt synsätt. NyD bevakar frågor om etniska och kulturella rättigheter, integritet och övervakning, miljö och hälsa.

Nya Tider - Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version, enligt sin egen utsago. Utkommer med en nätupplaga varje vecka. Chefredaktör Vávra Suk.

Nyheter Idag - Anses väldigt mycket höger men är faktiskt ganska balanserad fast samhällskritisk. Tidningen deklarerar: Nyheter Idag har ingen direkt koppling till någon politisk organisation. Vi vilar på en libertariansk grund, vilket betyder att vi strävar efter frihet för såväl information som individer. I dagligt tal kan sägas att sajtens politiska inriktning är allmänborgerlig eller liberalkonservativ. Våra medarbetare har däremot bakgrund i olika organisationer, såväl politiska som andra typer av intressen. Exempel på artikel: Janouch: Kräver ansvar från de som stoppade Reva, allt vi gör får konsekvenser.

Nota Bene Nyhetsbyrån - Redaktörer Christopher Jarnvall och Fredrik Antonsson (också I otakt) Artikelexempel: Vad är det för ett samhälle vi vill ha.

Samhällsnytt - är en SD-nära sajt som har balanserade artiklar men obalanserade kommentatorer (uppstod efter Avpixlat). Här skriver Mats Dagerlind och Egor Putilov bl.a
Tidningen deklarerar: Samhällsnytt tar ett brett publicistiskt grepp. Vi specialbevakar de områden där etablissemangsmedia uppvisar underlåtenhetsförsyndelser, men fokuserar också brett på allmän nyhetsjournalistik. Dessutom gör vi regelbundet granskande och grävande filmreportage. Vår målsättning är att vara den publicistiska produkt som framtidens samhällsintresserade mediekonsumenter vill ha och har rätt att kräva.
Artikelexempel: Om vi är nazister så är ni kommunister.

Samtiden - Med Dick Erixon m.fl. Samtiden är en fristående nyhetssajt med socialkonservativ tendens på ledarsida. Vi vill erbjuda våra läsare nyheter, relevanta analyser och en konservativ idédiskussion. Vår målsättning är att som aktör i svensk samhällsdebatt nå en allt bredare publik.

Sveanews - En sajt som har artiklar om yttrandefrihet, säkerhet, ekonomi, migration, juridik mm

Vaken.se - Inte bara nyheter utan också mängder av annan information sedan 2004 då den grundades av Mikael Cromsjö. "Det grundläggande syftet med vaken.se är att stödja alla människor oavsett kön, etniskt ursprung, religion eller politisk tillhörighet att möta sina behov av fysisk, mental, andlig och ekonomisk frihet och välstånd.

Vaken.se är en gräsrotsrörelse som är helt politiskt och religiöst oberoende och består av de människor som vill bidra till dess syfte."