Bloggare

Bloggare i bokstavsordning 

(Mest politiska bloggare)   
 

Affes statistikblogg - Invandringsstatistik mm.  (Red. Bra! Rekommenderas.)

Alice Teodorescu - KLARTEXT - Bakom betalvägg, samarbetar med Rak höger (Ivar Arpi). "Det är inte farligt av ha olika åsikter, att vara oeniga, att ändra uppfattning, att ständigt lära. Det är just dessa förmågor som gör oss mänskliga och som utgör den bärande delen av en vital demokrati. Konsensus är inget självändamål, om så vore fallet hade vi inte behövt ha någon demokrati." 
Allvarligt talat - En blogg av Eva Danielsson. Ej uppdaterad på länge. Eva (Agda) är mest aktiv på Det Goda Samhället som kommentator, t.ex. här
Alternativperspektiv - "Målet med denna blogg är att bidra med ett bredare perspektiv i många frågor där jag (Johan Persson) anser att mediekonsumenten antingen vilseleds eller blir serverad förenklingar eller rentutav lögner. Jag kommer att arbeta för att skapa ett mer funktionellt och verklighetsförankrat narrativ, och därigenom bidra till en mer framgångsrik, om än i vissa fall obekväm, debatt. Det gör ont när knoppar brister… "  (Red. Inte så frekventa inlägg, men de är intressanta.) 
Alvar Nyrén - En intressant faktablogg om klimat, börs, miljö, energi, demokrati mm. (Red. Mest och senast uppdaterat om klimatet.) 
Amerikanska nyhetsanalyser - Poddar och text med analyser av Ronie Berggren, John Gustavsson och Björn Norström om aktuell amerikansk politik och med en del svenska inslag.  
Anthropocene - Lars Berns blogg: Ett partipolitiskt oberoende libertarianskt forum för debatt och opinionsbildning.  
Anti-PK-bloggen - En blogg av Torsten Sandström, professor em i civilrätt vid Lunds universitet. "Anti-PK-bloggen vill problematisera och kritisera den nya PK-religionen och dess predikanter. Min blogg står nämligen på det fria ordets sida!"  (Red. Bra och uppdaterad.)
Anton Stigermark - Antons blogg med mest äldre inlägg.  
Anybody’s Place - Skarpa analyser och ofta med färska länkar till andra bloggartiklar.  (Red. Inte uppdaterad sedan dec. 2022 (2023-02-19).)
Arga blatten - (Angry Foreigner) Rolig och sann invandringskritisk invandrare huvudsakligen på YouTube (Så länge det varar!). Intervju med Arga blatten av Aron Flam. Subscribestar för stöd
Argument och Fakta - Denna webbplats publicerar information och debattartiklar som rör etnisk, religiös och annan kulturell mångfald i samhället. Vi tar inte bara upp de olika yttringarna av denna mångfald, utan också och framförallt frågor om hur staten bör vara organiserad och hur det politiska systemet - och vi själva! - bäst ska agera i samband med denna mångfald. Redaktör: Erik Sandewall. Se också Huvudteman. (Red. Senaste uppdatering september 2022 (2023-02-19)). 
Avancemang - Opinion, kultur & satir. Tanken är att vända och vrida på diverse samhällsfenomen, även kontroversiella frågor, gärna historiska utflykter, ur ett mänskligt och frihetligt perspektiv. Avancemang är en oberoende nättidning som erbjuder kultur- och debattartiklar från ett frihetligt perspektiv. Publikationen har funnits sedan 2005 och drivs av Robert Toth, som är verksam som grafisk formgivare, marknadsförare samt med en bakgrund inom klassisk arkeologi & konst. (Red. Bra och läsvärd!)
 
Bakom kulisserna - med ocensurerade nyheter (som man inte hittar någon annanstans).  

Bevara Alliansfriheten - Syftet med sajten är att samla och tillgängliggöra material som stärker ståndpunkten att Sverige ska bevara sin militära alliansfrihet och inte ska söka Nato-anslutning. Sajten står oberoende i förhållande till politiska och andra grupperingar i det svenska samhället. Dess funktion är upplysande.

Bianca Muratagic - Har skrivit på Katerina Magasin
bubbavel - Satirisk blogg av Hans Odeberg. Inte uppdaterad sedan december 2020.
Carolin Dahlman - Högerliberal samhällsdebattör som har arbetat med politisk kommunikation och opinionsbildning i 25 år. Har också en egen hemsida. 
Christopher Jarnvall - Hans egen hemsida. Driver även NB Nyhetsbyrån  och medarbetar i Riks.
Cornelia Dahlberg - Samhällskritik blandat med diverse konspirationsteorier (??) och alternativ "vetenskap". Här skriver Cornelia om MagMa- Ett intressant initiativ bl.a. med stöd till dissidenter. Inte så uppdaterad. 
Cornucopia - Blogg av Lars Wilderäng om det "mesta".  
Dan Eriksson - Om decentralisering, krypto och frihet på nätet. Lyssna även på Svegot. Dan är också ordförande i föreningen Det fria Sverige
Dan Korn - Är numera chefredaktör på Bulletin  
David Eberhard - En blogg av överläkaren i psykiatri David Eberhard. Bra artiklar i artikelarkivet.  
Dekonstruktiv kritik - Kritiska och roliga poddar av Aron Flam. Se och lyssna gärna till detta avsnitt om Sameh Egyptsons nya avhandling.  
Mattias Lundbäck - Skriver på Facebook.  
Den Prefererade Fienden - Inte uppdaterad sedan 2018.  
Det Fria Sverige - vi står alltid på svenskarnas sida. Det fria Sverige är det svenska folkets intresseförening. Vi samlar tusentals svenskar för att skapa trygghet och framtidstro hos vårt folk i en tid av mångkultur och svenskfientlighet. Vi skapar våra egna samlingsplatser, bostadsområden, företagsnätverk och arbetar dagligen för att förbättra svenskarnas situation i vårt eget land.  
DGS - Det Goda Samhället - Med Patrik Engellau, Mohamed Omar m.fl. Genomarbetade politiska analyser med udden riktad mot VIK (Välfärdsindustriella komplexet). Devis: HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE. Uppdateras dagligen med flera artiklar.  
EDUCAREMM - Tänkvärda tankar och många, långa kommentarer till inlägg på DGS och Fristad.  
Ejkorrekt - Pinglans Tankar – den ej politiskt korrekta bloggen  
Elisabet Höglund - är arbetande pensionär och frilansjournalist. Men mer än hälften av sitt liv ägnar hon åt måleri.  
Emanuel Karlsten - En hel del av den officiella covidinformationen.
Ericson i Ubbhult - Frispråkig moderat. Ger också en inblick i riksdagsarbetet. 
Erixon - Här förmedlar Dick Erixon - i hjärtat rebell - mer personliga reflektioner över svensk och utländsk politik. Bloggen startade i september 2003 och lever fortfarande om än i lägre tempo.  Mer av Dick finns på Riks, där han är ansvarig utgivare.
Faktafabriken - En blogg av Mattias Lindberg. Argumenterar i korta texter om brottsutvecklingen och migrationens ekonomi. Inte uppdaterad sedan 2020. 
Femte juli - Femte juli är en nyhetssajt som bevakar yttrandefriheten på nätet. "Vi försvarar yttrandefriheten!"  Speciellt bevakas EU:s aktiviteter på området. 
Fnordspotting - Österrikisk ekonomi, antiförmynderi och samtidssågningar. Avancerade krönikor. Finns även på Twitter där han är mycket aktiv.  
Foliehatteniteckomatorp - Bitsk blogg av Marcus Zadenius, som tyvärr är död, men bloggen finns kvar med sista inlägget 21. september 2021.  
Fri Debatt - Frihetlig tidskrift för opinion & kultur. Fri debatt ägs av Klassiskt liberala partiet, men drivs oberoende av dess partiprogram. Aktuell. 
Frihetsportalen - Frihet i stort och i smått. Drivs av Mats Jangdal och ägnas åt att lyfta fram frihetens värde och beskriva de hinder som reses för att begränsa den. Uppdateras dagligen och har en ordlista.  
Fristad - Oberoende Obekväm Oppositionell. Blogg av Hans Li Engnell. Livliga debatter i kommentarsfältet. 
Genusdebatten - Jobbar för en värld fri från genusidioti. Med bl.a. Dolf a.k.a Anders Eriksson. Se rolig essä. Genusdebatten är numera (från 2018-04-06) stängd men finns kvar att läsa. Den har ersatts av Värdedjupet - En granskning av etablissemangets förnuftsvidriga dödssynder. Inte uppdaterad sedan 2020!
Genusnytt - Av Pär Ström som är jämställdist. Sajten är inte uppdaterad sedan 2012. Pär träffar vi numera på hans videokanal (Nu fan räcker det).   
Gergils Innovationsblogg - tar temperaturen på det som händer på innovations-politikens område. Både i politisk och offentlig sektor, men också i den privata. Plus en del annat (Om Muharrem Demirok).

Gertrud1 - Den motvillige bloggaren. Vill räta upp debatten med genomarbetade artiklar i viktiga ämnen. Innehåller bra tips om hur man hittar brutna länkar
Gunnar Walls blogg - Gunnar Wall, författare och frilansjournalist. Född 1951. Bosatt i Uppsala. Han är specialiserad på samhälle och rättsfrågor och har i många år ägnat särskild uppmärksamhet åt utredningen av mordet på Olof Palme.  Mer om Gunnar Wall finns på hans hemsida.
Har bland annat skrivit faktaboken: ”Mörkläggning – statsmakten och Palmemordet” (1997) som kommit med ny omarbetad upplaga 2020.  
Hagwall - Lokalpolitiker (M) i Stockholm. Bloggen inte uppdaterad sedan 2018. Per Hagwall finns dock på Twitter
Hanif Bali - Moderat f.d. riksdagsman, numera lokalpolitiker i Åkersberga. Mer aktiv på Facebook och har också en podd som heter God Ton där han och Per Lindgren samtalar om aktuella ämnen enligt: "Två åsiktsmaskiner tar hjälp av inbjudna gäster i sin jakt efter vad som ska bli deras käpphästar. Högt och lågt varvas när samhällsfrågor, samtidsanalyser och struntsaker stöts och blöts. Hanif Bali och Per Lindgren är vänner sen flera år tillbaka. De håller inte alltid med varandra men de förenas genom sitt engagemang, ifrågasättande och nyfikenhet.  Allt med God Ton™ såklart."  
Harriets blogg - Utanför åsiktskorridoren, "Min underbyggda mening" av Harriet Larsson. På denna blogg skriver ofta Olle Ljungbeck (Gävle) som t.ex. denna artikel om Det politiska förfallet.  
Henrik Alexandersson - En frihetlig, konträr blogg som surfar på samtidens svallvågor. Alltid i opposition. Henrik Alexandersson (HAX) driver också bloggen Femte Juli.  
Henrik Jönsson - Henrik Jönsson är entreprenör, YouTuber & föreläsare – expert på IT-företagande, ledarskap och framtidsfrågor. 
HMF-medaljen - Dixi et salvavi animam meam. HMF-medaljen är en unik utmärkelse som tilldelas offer för missbruket av det juridiska begreppet ”Hets mot folkgrupp”. HMF används för att skrämma, brännmärka och ekonomiskt skinna en allt större del av befolkningen som reagerar mot övergrepp, våldtäkter, förnedring, stöld av samhällsresurser och allt annat som drabbar människor i det mångkulturella samhällets nu uppenbara sammanbrott.  
hotpot (politik) - Sajt med många intressanta artiklar. Ansvarig utgivare: Anders Ståhlberg  
Humorbibeln - Rolig.  

I allmänhetens tjänst - granskning av public service. Vi granskar public service, dvs. Sveriges Television, Sveriges Radio och Utbildningsradion. Som villkor för SVT:s, SR:s och UR:s sändningstillstånd gäller krav på opartiskhet och saklighet. Alltför ofta lever public service inte upp till dessa krav. Därför granskar vi public service.

ILLUSIONERNAS TID - "Inget är som det ser ut". Jag som står bakom denna hemsida heter Lasse Malmgren och bor i Jönköping. Född i början av 50-talet så jag går mot de 70! (Red. Trevlig bloggare, långt utanför åsiktskorridoren.)

Ingrid & Maria - Journalisterna som står på din sida.  (Red. Bra!)
Inre exil - Thomas Nydahls blogg, som numera är avslutad och ersatt av NYDAHLS OCCIDENT Existens. Samhälle. Läsning. "Det som förgör Europa är fegheten, den moraliska fegheten, oförmågan att försvara sig, samt den uppenbara moraliska dypöl som kontinenten inte förmått ta sig ur alltsedan Auschwitz." Imre Kertész i Den sista tillflykten (översatt av Ervin Rosenberg)  
Iniskogen - En halvdan tanke från Stockholmstrakten. In i skogen kan det gå och in i skogen borde vi vara ofta. Om aktuella frågor och vandring. (Red. Läsvärd och med fina bilder.) 
Inkonsekvenshen - Satiriskt Twitterkonto.  
Invandringsdebatten - En länksida av Jens Ganman om den svenska invandringsdebatten. Här får du ett varierat nyhetsutbud i invandringsfrågan och kan välja mellan en politiskt korrekt version och en politiskt inkorrekt.  
Invandring och mörkläggning - Blogg av Karl-Olov Arnstberg med aktuella söndagskrönikor.
Irakkriget - En annorlunda syn på Irakkriget och mycket annat av Thomas Ek. Thomas driver också SVTBLOGG med aktuell kritik av Public Service och andra medier. HÄR SKAPAS KUNSKAP OM KORRUPT MEDIA, FAKE NEWS & SVERIGES PUBLIC SERVICE INC

Jacob Nordangård - Let's Conspire to Ignite. Musiker, stadsbyggnad, geografi, Wardenclyffe, forskare (nätverksstudier av global politik och hur politiska idéer formas och får spridning geografiskt) och ordförande i Stiftelsen Pharos.  
Jan Milld - Kritiker av Mångkulturen mm. Har gått från vänster till höger. Se också Vitbok av Jan Milld, om mångkulturen. Från 2009 men omfattande och i viss mån uppdaterad fast numera avslutad.  
Jan Sjunnessons blogg - Jans videofilmer finns på Swebbtv och han har en Facebook-sida.
Jan Tullberg - My work is focused on the ethical norms to guide cooperation and conflict. Läs också Ekonomisk patriotism – ett otidsenligt sentiment?  
Jenny Piper - Politik, nyheter och samhällsdebatt blandat med personliga krönikor. Driven och engagerad fyrabarnsmor som följer samhällsdebatten och skriver politiska inlägg. Ämnena rör främst mina kärnfrågor – migration, rättsväsende och kvinnoförtryck.  
Jens Ganman - Brev från Dårkolonien med Jens Ganman. (Red. Bra och rolig samhällskritik.)
Jessica Stegrud - Ej egen blogg men skriver på Facebook och på Twitter. Jessica har också en YouTube-kanal tillsammans med Elsa Widding. Samhällsengagerad och diskussionslysten yttrandefrihetsvurmare.  
JMM.NU - Jag heter Jan Malmstad och jobbar inom säkerhetsbranschen. Innehållet på denna blogg varierar men oftast blir det politik och globalism som hamnar i skottgluggen.  
Joakim Lamotte - Oberoende journalistik. Efter en paus numera aktiv igen. Se här en intervju med Joakim av Nyheter Idag. En "tuffing" som vågar! 
Joakim Ruist - En blogg med fakta av ekonomiforskaren Joakim Ruist, ibland på gränsen till åsiktskorridoren. Slutord! 
Jonas WE Andersson: Samlade texter - Jonas WE Andersson är frilansskribent, manusförfattare, grafisk designer och debattör. Fd lektor Konstfack GDI. Kallar sig konservativ humanist, högerhippie och patriot.  Skriver flitigt på Facebook.
Josefin Utas - Mina egna tankar om nuet och framtiden. Vem är Josefin Utas?  
Julia Caesar Bra samhällskritik. Skriver bra! Fanns tidigare på danska Snapphanen men har numera egen blogg, vilket beskrivs här.  

Katerina Magasin - Mycket läsvärt av Katerina Janouch m.fl om aktuella samhällsfrågor. Katerina finns också på Twitter och Facebook

Klartext av Alice Teodorescu - Analyser och betraktelser i ett nytt politiskt landskap - alltid i klartext. Betalvägg!.
Klimatsans - Klimatsans är ett öppet och fritt nätverk för sansad, faktabaserad information i klimatfrågan. Vi följer och granskar debatten samt kompletterar den med sans och vett, fakta och logik.  
Klimatupplysningen - Stockholms Initiativet, för en genomtänkt klimatpolitik. Förening har till ändamål att verka för en rationell klimat – och energipolitik baserad på sund vetenskap och sunt förnuft genom att sprida information inom dessa områden.  
Kommentaren.nu_2.0 - I am not bound to win, but I am bound to be true.  Ej uppdaterad sedan 2020, men har bra artiklar av Leif V Erixell.
Krister Renard - Krister finns också här men sajten uppdateras inte så ofta.  Mycket insiktsfulla och intressanta artiklar t.ex. denna.
Ledarsidorna - Alltid i opposition. Seriösa analyser, grävjournalistik och samhällskritik av Johan Westerholm m.fl. Finns också på Facebook och på Twitter.   
Lennart Matikainen Har också en Youtubekanal: Helhetsutveckling och medverkar ofta på SwebbTV.  
lennart waaras blogg - Kommentarer kring politik, samhälle och kultur. (Bra!)  Lindlöf - Knut Lindelöfs blogg med många intressanta inlägg av Knut och andra. "Flera medarbetare är knutna till sajten, som blivit allt mer till en politisk webbtidning med ”vänsterprofil”. Denna profil präglas framför allt av mina kontakter under 50 år med kretsarna kring Folket i Bild/Kulturfront."
Luai Ahmed skriver på Bulletin - Luai Ahmed finns också på Facebook.  
Magasinet Paragraf - Han numera betalvägg. De flesta artiklarna är mycket PK men Börje Carlsson skriver bra och initierade krönikor om polisen som denna läsvärda essä och denna artikel om hur polisens förutsättningar blivit sämre med åren och att det krävs nya tag för att effektivt kunna jaga bovar. Den som vill försöka förstå hur vänstern tänker kan läsa Andreas Magnussons krönikor t.ex. denna. Se även Facebook-kommentarerna. Enligt Rebecka Uvell (2019-05-15) har Magasinet Paragraf övertagit rollen som vänsterns skitkastarhusorgan.  
MED bloggen - MED:s egen blogg, partipolitisk. Många bra artiklar.  

MedborgarPolitik - Föreningen Medborgarperspektivs egen blogg och nyhetssajt.
Micke K - Sunt förnuft, svenska värderingar i ett sekulärt samhälle. En före detta borgare som fått nog av politisk korrekthet, lögner och fokus på fel saker i svensk politik. Bloggen är inte uppdaterad sedan 2020-06-22, men Micke finns på Twitter
mickecarlssonsblog - Skillnaden mellan demokrati och diktatur är storleken på gapet mellan makten och folket. I min blogg visas hur gapet dag för dag blir allt större i Sverige.  

Mikaels Värld - En innehållsrik blogg med intressant information som enligt vår bedömning är korrekt. Oppositionell och kontroversiell och utanför åsiktskorridoren.
Mohamed Omar - Mohammed Omar (dvs Eddie Råbock) redaktör och skribent på Det Goda Samhället. Eddie har också YouTube-kanalen Antikalifen
Mons Krabbe - Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser.  
Motpol - Höger om åsiktskorridoren. Motpol är en identitär och konservativ tankesmedja med två huvudsakliga mål:  
Att lyfta ett spektrum av kultur som i allt väsentligt lämnas utanför ett allt trängre och enfaldigare svenskt offentligt rum.  
Att tjäna som forum för presentation och debatt av politisk ideologi, teori och praktik.  
Mårtenssons Meningar - MENINGAR OCH REFLEKTIONER OM HUR VI FORMAR VÅR VÄRLD OCH VÅRT VARANDE, I DET STORA OCH DET LILLA, I DET AVLÄGSNA OCH DET NÄRA. En blogg av Stefan Mårtensson. Inga nya inlägg seda 2 år tillbaka. 
NIX-TO-THE-SIX - Webbplatsen är stängd och kommer att ersättas av Teknisk Valsamverkan. 
Perra J:s blogg - En blogg av Per Johansson. Bra analyser av aktuella ämnen. Inte uppdaterad sedan 2021. 
Peter Harold - Skrivarens blogg - Skrivandet är frihet – jag skriver för friheten.  Bloggen vilar sedan januari 2021 p.g.a. olycka.
Peter Krabbe - Världen i fokus – vem styr vår framtid och varför?  
Peter Springare - Före detta polis som skriver samhällskritiska artiklar och speciellt initierat om polisväsendet.  
Petterssonsblogg - Petterssons gör skillnad (Flera olika skribenter).  
Projekt Morpheus - Projekt Morpheus finns på Twitter.
Purdahbloggen - Islam- och sjukvårdskritisk blogg av Mona Lagerström. Verkar väl underbyggd.  

Rak höger - Ivar Arpis blogg. Betalvägg.
Rasmus Dahlstedt - Att få människor att haka i och bli varse varandra, att få dem att börja samtala och avsluta varandras meningar.  
Ronie - Konservativa samhällsanalyser. Ett forum av Ronie Berggren för att driva opinionsbildning ur ett anglo-saxiskt konservativt perspektiv (tänk Republikanerna i USA eller Tories i Storbritannien) om andra saker än USA. Fokus riktas mot Sverige, Europa och Västvärlden. Se också Amerikanska nyhetsanalyser – där syftet är att presentera USA ur ett republikanskt perspektiv utan att för den sakens skull svartmåla demokraterna.  
Rune Lanestrand - Egen blogg med samhällskritik. Politik, jordbruk, Vänersborg, Sverige, EU och världen kommenteras av småbrukaren Rune Lanestrand.  
Sebastian Rushworth MD - I work as a junior physician in Stockholm, Sweden. I studied medicine at Karolinska Institutet and graduated in January 2020. I am a proponent of evidence based medicine. In other words, I think that medical diagnosis and treatment should be guided by the scientific evidence, not by expert opinion or personal anecdote, and certainly not by salespeople working for pharmaceutical companies. Författare till boken: COVID: WHY MOST OF WHAT YOU KNOW IS WRONG  
Skrivateljén - Skrivateljén drivs av Filippa Mannerheim, journalist, pedagog, läroboksförfattare och föreläsare.  
Stefan Torssell - Skriver mycket bra.  Rekommenderas!
Sture Blomberg: Tro, vetande och vetenskap (Red. Bra och insiktsfullt om läkarvetenskap och medicin.)  Tyvärr censurerad av Google! This blog is under review due to possible Blogger Terms of Service violations and is open to authors only. Det gäller att välja rätt plattform för sin blogg!
5ven55on - Mest sammanställningar av inlägg från andra bloggar. Ej uppdaterad sedan 2018. 
Sunt Förnuft - I Sverige är Sunt Förnuft en dissident. En blogg av Magnus Stenlund. Varför du bör prenumerera på Sunt Förnuft: För yttrandefrihetens skull!  Sällan uppdaterad! Magnus Stenlund hittar du mycket mer av på SwebbTV.
SVTBLOGG - En blogg av Thomas EK. HÄR SKAPAS KUNSKAP OM KORRUPT MEDIA, FAKE NEWS & SVERIGES PUBLIC SERVICE INC. Syftet med SVTBLOGG är att uppmärksamma och åskådliggöra missledande och partiska oegentligheter i vår public service nyhetsförmedling. Detta genom att peka på fakta.  
Tanja Bergkvist - Bloggen utgör ett led i kampen mot fördumningsindustrin, med fokus på genusvansinnet.  Senaste uppdatering 2017.

Tankarnas trädgård Växjö - Låt inte dina tankar smidas i tankesmedjor. Odla dem själv i Tankarnas trädgård. "I Tankarnas trädgård förs ideologiska, filosofiska och politiska samtal över generations, organisations och partigränser. Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. Tillsammans söker vi svaren, breddar vår kunskap och vårt medvetande och förändrar världen. Vi hoppas att den som kommer till Tankarnas trädgård ska få samvaro och verktyg för att kunna handla för en bättre värld."
Thewayofreason - Denna sajt är nu privat.  Se istället Larry N. F. Eastman's Secret Council.
Thomas Gür - Skriver nu på annan sida på Facebook.  
Thoralf Alfsson - F.d. SD-man i Kalmar och mycket seriös. Numera utesluten ur SD på tveksamma grunder. Statistik och kommunkritik från Kalmar och Småland och mycket mer. Bra och kul! 
Tino Sanandaji - Hans egen blogg men finns också på FacebookFöga uppdaterad.
Tobbes Medieblogg - Ett litet fyrtorn i PK-havet. Tobias Svensson är också skribent i Nya Tider.  Bloggen vilar sedan 2019.
Toklandet - Bullshit detected; i mängder i Toklandet t.ex. dettaSenaste inlägg 2020-07-20.
Tommy Hanssons Blogg - Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor.  Sällan uppdaterad.
Ulsans blogg - Insiktsfulla kommentarer och referenser till det som händer i Sverige av Ulla Sandberg.  
Under tallen - En blogg av Erik Lidström. Mer eller mindre aktuella men läsvärda liberala, historiska och naturvetenskapliga funderingar.  Erik Lidström skriver numera mycket på Bulletin.
Uvell - Bra och grundliga analyser av skumma företeelser i Sverige av Rebecka Weidmo Uvell med ett borgerligt perspektiv. Alltid väldokumenterade. Numera delvis bakom betalvägg.  

Vaken - Kunskap är frihet! Vaken.se:s vision är att genom att tillgängliggöra denna kunskap till människor i Sverige kunna bidra till att höja medvetande och förståelse. Långt utanför åsiktskorridoren.
Varjager's Weblog - I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.  Referenser till andra blogginlägg.
Värdedjupet - I som här inträden, låten förnuftet fara ... (En granskning av etablissemangets förnuftsvidriga dödssynder.) Senaste uppdatering 2020-06-23.