Veckans krönika 3 maj till 9 maj 2019

Marshmallow, asymmetriskt krig och början till en renässans för västerländska normer och värderingar, inklusive den judeo-kristna traditionen

Socialismen, som ett maktinstrument, bygger på mänsklig svaghet. Basala instinkter och känslor som hat och avundsjuka - utgör en formidabel förstörelsekraft. Fredrik Östman är tydlig … ”socialisterna är ute efter att förstöra samhället, förstöra våra personliga relationer, förstöra livet.”

Danske Mand konstaterar att … ”socialismen uppmuntrar svagheten och ondskan medvetet, det är dess levebröd. Så har det alltid varit.”

Hans Högqvist förklarar att … ”socialdemokratin är övertagen av Muslimska Brödraskapet ... Vi har en regering som styrs av en terrororganisation vars syfte är att västvärlden ska vinnas för Allah och sharialagar ska råda.”

DM skriver att … ”det var aldrig meningen med någon mångkultur, målet var klart från början och syftet med massinvandringen också. Målet var att förstöra den västerländska kulturen baserad på kristendom och fritt tänkande och associerande individer och ersätta den med själlösa klienter åt staten, och det man bäst funnit åstadkommer detta är muslimsk massinvandring, den västliga antitesen … det är ju ingen mångkultur, det kommer väl inga (Red. mängder av) filippiner, indier eller kineser till Sverige? Det är optimerat för de kulturer som orsakar mest skada på vårt kulturarv, de som absolut inte kan klara sig utan en stor stat.”

Den västerländska civilisationen och den judeo-kristna traditionen upplevs som representanter för styrka och ”överhet”, och skall därmed ”jämnas ut” genom att systematiskt försvagas och i förlängningen raseras. Socialismen är den dominerande politiska kraften i västvärlden idag, vilket innebär att den västerländska kulturens styrka och position ständigt undergrävs.

Geopolitiskt har väst, enligt Lars Bern, misslyckats med att … ”efter Sovjets fall, integrera Ryssland i sin gemenskap. Istället har Ryssland under president Putin valt en nationalistisk linje med ett nära samarbete med Kina. … Även det numera helt självständigt Indiens ekonomi växer starkt och blir på sikt ytterligare en svår utmanare för västliga ekonomier med låg tillväxt. Det oljerika Mellanöstern som tidigare dominerats av först britterna och senare USA är på väg att även gå förlorat.”

Lars Bern skriver att västvärlden befinner sig i en total moralisk upplösning. Denna moraliska upplösning är en följd av en medveten socialistisk politik att undergräva västerländska normer och värderingar inklusive den judeo-kristna traditionen.

Lars Bern drar den uppenbara slutsatsen att vi bevittnar en upprepning av Romarrikets moraliska förfall och undergång.

Men, finns det då inga alternativ? Är västvärlden predestinerad till undergång? Kan inte Internet (Red. alternativmedia, Nya media, etc.) utgöra en historisk skillnad mellan Romarrikets oundvikliga undergång och den process av sönderfall som vi befinner oss i?

Martin Armstrong svarar på frågan om Europa ändrade sin historia framöver genom att acceptera ”flyktingar” med att … ”om vi tittar på historien, kommer Europa genom massinvandringen av ”flyktingar” helt säkert ändra sin historia framöver. Italienarna förlorade kontrollen över det romerska riket, kejsarna behövde inte längre vara italienska efter Philip I.”

Dnam ställer frågan …”ena sidan, PK-ismen (Red. socialismen är den dominerande kraften inom PK-ismen), lever på att uppmuntra människans värsta sidor, och den andra sidan, vår sida, lever på att uppmuntra våra goda sidor, vårt politiska system är uppbyggt för att de värsta skall styra, hur motverka detta när politiken inte balanseras mot religionen (Red. exempelvis Tio Guds Bud, Kristi Bergspredikan och Kärlekens Lov)?”

Det judeo-kristna kulturarvet har lärt oss hur vi skall hantera omognad, hybris, etc. När den judeo-kristna traditionen ersätts med socialismens hybris så väger vågskålen över åt det omogna, infantila hållet.

Med Donald Trump, Brexit, gula västarna, etc. kan vi skönja en modern variant av ”reconquista” eller "återerövringen" ett begrepp som sammanfattar den del av Iberiska halvöns historia som varade i omkring 780 år från 711, då den islamiska expansionen nådde Iberiska halvön till 1492 då halvöns sista muslimska stat Granada intogs av de expanderade kristna kungadömena.

Vår tids ”reconquista” inbegriper en renässans av västerländska normer och värderingar inklusive den judeo-kristna traditionen. Detta är den positiva motkraften till socialismen och islamiseringen. Vi, dissidenter eller demokrater, har börjat återupptäcka styrkan med, men även de vackra i den västerländska civilisationen (jfr Douglas Murray, 2017, The Strange Death of Europe). Häri ligger fröet till en förnyelse av den västerländska civilisationen, en civilisation som bygger på den judeo-kristna etiken och människosynen. Eva Danielsson efterfrågar en samlande kraft för den spirande politiska förnyelseprocessen. Hon skriver att … ”någon/några som kan tala klarspråk om vad som måste göras. Som kan leda debatten till ett nytt spår, utan att fastna för mycket i misslyckandet det senaste kvartsseklet, och uppmuntrar en sundare egoism och normalitet.”

”Det behövs en renässans för det starka och friska och glädjen över naturen och barn och allt vi faktiskt har, inklusive ett klimat som sköter sig självt. Folk skulle må bra av att slippa ständigt avkrävas sympati för främmande kulturer och obegripliga konflikter långt borta. Många är ändå trötta på allt elände vi har här och på motsättningar och brottslighet och på att inte kunna förvänta sig något av politiker och på att skämmas för vårt land. Även om man inte riktigt har tagit in hur politikerväldet har kört ekonomin i botten och hur farlig islamiseringen är.”

Danske Mand anser att det inte kommer att gå… ”att återskapa den västerländska kulturen utan kyrkan, inte utan en ny Messias, så det vi måste göra är att återta kyrkan. Kyrkovalet är Sveriges viktigaste val. Det är där vi skall träffas, precis där attacken hela tiden varit centrerad. Möt upp och engagera er och kräv i kraft av ert antal att få använda församlingslokalen för diskussionen. Idag är det mycket få som går i kyrkan, det hade räckt länge om de 20 % som inte röstar på 7-klövern börjat gå i kyrkan och jagat bort PK-prästerna, en efter en. Man behöver inte tro på Gud, det räcker med att man AGERAR som kristen, det gör inte vänstern, PK-isterna eller muslimerna.”

”Det finns lokaler, vi har betalat för dem, där finns vårt kulturarv, återta kyrkorna.”

Kolosserbrevetkap3 korrigerar Danske Mand … ”Messias är och förblir Jesus.”

Eva Danielsson förklarar vidare att … ”vårt politikervälde utsätter oss för muslimsk ockupation vilket medför olika angrepp på alla plan i samhället med brottslighet, våldtäkter, ekonomiska pålagor osv, och då måste både detta politikervälde motas liksom de som står för krigshandlingarna. Den förda migrationspolitiken gör att alla numera behöver vara på sin vakt mot alla okända mörkhyade män var man än möter dem. Politikerväldet har skapat ett samhälle där man inte kan förutse reaktioner hos andra – ett samhälle utan tillit mellan människor och utan tillit till samhällsinstitutionerna. Små dispyter mellan bleka svenskar i trafiken framstår som något snarast gemytligt i jämförelse.”

Danske Mand förtydligar att … ” Det finns bara ett islam, och det finns bara muslimer, varför skall vi alltid finfördela och tro att vi kan ta bort lite här och lite där, bara det att man hittat på en massa nya ord för företeelsen avslöjar ju vad det rör sig om, islamist, islamism, islamofobi. Finns muslimer så finns de problem som islam alltid för med sig, denna kultur har aldrig samexisterat fredligt med någon annan, en sanning utan många undantag.”

”Jag VILL dessutom inte ha denna uppdiktade integration heller … Det är allt fler som helt enkelt inte vill ha dessa människor här, i takt med att folk möter detta själva så inser de att det är enda möjligheten, precis som det varit i 1400 år: krig eller separation.”

Jens skriver att … ”enligt den danska nyhetsbyrån Ritzau, som citeras av Jyllands-Posten, så visar beräkningar av den tyska tidningen Welt am Sontag att det har genomförts 31 221 (trettioettusen tvåhundra och tjugoen) islamska attacker sedan 2001, och dessa har kostat minst 146 811 människor livet.”

Fredrik Östman skriver att … ”asymmetriskt krig betyder inget annat än … att vår sida saknar viljan att använda våra vapen, att vi inte är mobiliserade, att vi väntar på att officiell krigsförklaring följd av tre veckors förhandling i FN:s generalförsamling som till slut tillåter ett visst, begränsat försvar av den landsdel som förlorades för fyra veckor sedan. Asymmetriskt krig betyder att den som föreslår att man ställer upp ett kulsprutenäste intill identitetskontrollerna på Öresundsbron antingen skrattas ut eller kastas i fängelse. Det är VI som gör kriget asymmetriskt genom att vägra att delta i det.”

”För invasionen som pågår är en helt sedvanlig militär invasion. De skulle ha stoppats vid gränsen om vi hade haft ett aktivt militärt försvar, varav tullen och gränspolisen och kustbevakningen vore integrerade delar.”

”Fienden är här! Fienden är i landet! Fienden går på våra gator! Fienden våldtar våra kvinnor! Fienden bränner våra kyrkor! Fienden beskattar och förtrycker oss! Snacka om asymmetrisk konflikt!”

A skriver att … ”vi offras rakt uppochned utan någon som helst pardon. De (Red. maktetablissemanget) använder alla medel som existerar i kampen för att hamna överst. Detta tar sig i uttryck i de lögner de använder för att realisera detta. De flyttar sig i bokstavlig mening närmre liv, samtidigt som fundamentet … för våra liv, rycks undan.”

”De stjäl hela tiden något av vanliga hederliga människor. Lögnerna är till för att skapa vanföreställningar … som gör det möjligt att kliva på och trampa ned … oss. Att få ett övertag. Att de underblåser massinvandringen är ett mycket effektivt verktyg i denna kamp som hjälper dem att legitimera att sitta ovanpå hela skeendet och kontrollera detta så länge det går. Att hylla och frammana svaghet är bara ett sätt att hamna överst på den evolutionära stegen själv.”

Eva Danielsson konstaterar att … ”MSB (Red. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) har blivit en organisation som vill spionera på svenska folket …”.

”Eller så behövs det (Red. försvaret) mer än någonsin om vi vill fortsätta vara ett land utifrån ett territorium som har interna tillgångar och egna regelsystem. Fast eftersom makthavarna inte försvarar landets gräns, utan skänker bort våra tillgångar till vem som än vill komma hit och skänker bort vårt självbestämmande till internationella organ, så behövs väl inget försvar. Vad ska ett försvar försvara om nationens suveränitet redan har perforerats och samhällsinstitutioner, lagar och principer har upplösts?”

”Vad är det för fel på folk som varken vågar hävda äganderätt till vårt land eller har vett att vara rädda för maktfullkomlighet, fanatism och våld. Kriget pågår ju. Som en metastaserande cancer.”

V For Vendetta förklarar …”anledningen till att man accepterat ord som hybridkrig är att man inte vill se den verkliga fienden. Vi måste förledas att tro att det är Putin som driver gäck med oss i form av fake news och andra parlörer för då ser vi inte det som vi egentligen måste försvara oss mot, nämligen det annalkande kulturkriget på hemmaplan.”

”En snabbt växande främmande makt i landet kräver att vi skall leva som de gjorde i sina hemländer, att vi inte bara skall acceptera kulturen utan även underkasta oss den. Lyssnar vi inte kör de lastbilar med sprängmedel på gatorna eller tar de vanliga bilar och kör ned folk., ja påhittigheten saknar egentligen gränser. Polisen spränger vapenfabriker i landet … Försvaret framställs som ett skalskydd mot ett yttre hot medan det kanske istället borde användas till att hantera de faktiska hot som byggs upp och organiseras inom landets gränser. Putin behöver ingen frukta egentligen men däremot de återvändande IS-krigarna, de borde få alla i grönkläder, från ÖB till malajen att fundera över hur de skall taktiskt formera sig.”

Tritonen fångar ett citat (M. Houllebecq) av Ayatollah Khomeini - ”Om islam inte är politisk, är den ingenting alls!”

Idag består, enligt Danska Mand, Sverige av de svenskar som tänker, de som inte tänker, och icke-västliga invandrare.

”Vår kultur är inte svag, den är förråd, av socialismen, vi vet inte själva vem vi är längre, varför vi är som vi är, huset behöver underhåll, för man kan inte ta våra kristna värderingar för givna.”

Det självklara svaret utifrån ett västerländskt perspektiv är att vi måste hävda och försvara det västerländska kulturarvet, vi måste identifiera oss som västerlänningar, vara stolta över vår historia, vår kultur, vårt ursprung, vad vi har åstadkommit. Samtidigt måste vi bättre lära oss politiskt hantera drivkrafterna bakom socialismen. Detta är förmodligen betydligt svårare än att politiskt hantera liberalismens luftslott eller utopi, då socialismen appellerar till och bygger på människans svaga eller värsta sidor. Fokusering på de svaga eller värsta sidorna leder till ett destruktivt beteende på såväl individ- som samhällsnivå. Sverige idag uppvisar ett självdestruktivt beteende. Ekonomin speglar verkligheten och verkligheten är socialismens främsta fiende. Om inte våldet eller något annat kommer att stjälpa skutan Sverige, så kommer ekonomin att göra det.

Hur kan man förstärka människans mognadsprocess, att bättre lära sig utveckla sina starka sidor och att hantera de svaga sidorna, att bättre kunna se konsekvenserna av sitt handlande, att tillämpa ett mer långsiktigt perspektiv i sitt tänkande, att lära sig tänka mer självständigt, etc.? Mognadsprocessen har med medvetenhet och kontroll att göra.

Stanford marshmallowexperimentet är en studie av psykologen Walter Mischel (1968-1974) vid Stanford University, som studerar hur uppskjutna belöningar fungerar. Den tredjedel av barnen som klarade att vänta (på en godisbit) fick ett bättre liv än de som inte kunde vänta (som uppvisade en svagare självkontroll). De barn som klarade testet har sannolikt en högre stresstålighet, har lättare att koncentrera sig, får högre betyg, lägre BMI (Red. BMI är ett mått på övervikt), får bättre jobb och mer hållbara relationer när de blir vuxna än de barn som inte klarade testet.

Maria Carling skriver att … ”Walter Mischel har följt upp sina ”Stanfordbarn” flera gånger under årens lopp. I dag är de i 50-årsåldern och några av dem har låtit skanna sina hjärnor. De som kunnat vänta visade en distinkt annorlunda aktivitet i hjärnan.”

”Walter Mischel påpekar att ett liv som bara styrs av självkontroll inte heller är ett bra liv. Han tycker att vi ska använda de fantastiska möjligheter till förändring som vår prefrontala cortex ger oss. Beslutsfattarhjärnan är i allra högsta grad påverkbar.”

”Den ger oss inte bara möjligheten att tänka, utan också möjligheten att tänka annorlunda. Om du förändrar hur du tänker kring det du frestas av men inte borde göra kan du förändra mycket i ditt liv. Då kan du nå många saker som ger dig en känsla av kontroll och självförtroende. Detta ger i sin tur erfarenhet av framgång. Det är det budskap jag vill ge.”

Tenderar människor med svagare självkontroll att sympatisera med socialistiska dogmer och teser, att tendera att tro att lösningarna på världens alla problem är politiska, att staten ska fixa allt åt alla (jfr Hanna Söderström)?

Kan en skolundervisning baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet underlätta för barn och ungdomar att få bättre självkontroll och därmed bättre möjlighet att utvecklas mognadsmässigt och kognitivt? Att förstå att det är vars och ens skyldighet (gentemot livet) att utveckla våra starka och goda sidor och lära oss bemästra de svaga och dåliga?

Fredrik Östman ställer frågan … ”hur skall Sverige någonsin komma ikapp den civiliserade världen igen? Mina söner som går på ett riktigt gymnasium här i utlandet har hemläxa varje dag. De sitter på helger och kvällar. Målet är en äkta studentexamen.”

Idag lever vi i en socialistisk värld, då gäller det motsatta tänkesättet, att utnyttja och bygga makt på svaghet. Sixten Johansson understryker att PK-isterna (Red. inklusive socialisterna) … ”tillämpar inte samma logik som vi och om deras texter verkar innehålla ett rudimentärt konsekvenstänkande, så är det inte alls stabilt, pålitligt och realitetsbaserat, utan slumpmässigt och opportunt.”

”De kan använda precis samma termer eller liknande resonemang som vi, men tolka dem och använda dem upp och ner och bak och fram, men naturligtvis rättvänt enligt deras egen självbild och ordmagiska kulissmåleri.”

”Vi kan aldrig förvänta oss att något i PK-ismen (Red. neomarxismen jämte globalfascismen) är baserat på verklighetskontakt och normal, vuxen, kvalitativ, kvantitativ, tidsrelaterad, ansvarsrelaterad konsekvensanalys.”

Dnam förtydligar … ”de (PK-ister inklusive socialister) är alltid för vad som till första ordningen verkar bra och mot det som till första ordningen verkar dåligt.”

”De uppställer inte logiska motsatspar som framtvingas av verkligheten, detta är postmodernismens trick.”

”Det är hycklarens hammare, man kan alltid vara för det som är bra, kvinnors rätt, och att hjälpa fattiga flyktingar, och ignorera importerande våldtäkter av svenska kvinnor exempelvis. Man sätter inget sammanhang mellan sina åsikter och verkligheten.”

Att föräldrar röstar och stödjer den pågående massinvandringen av i huvudsak analfabeter och lågutbildade personer från dysfunktionella länder är i det närmsta obegripligt. Att medvetet förstöra sina barns förutsättningar till ett gott liv visar på ett synnerligen destruktivt beteende. Om föräldrar kan bete sig på det här sättet mot sina egna barn, vad kan de då inte göra? Acceptera koncentrationsläger, Gulag ("Huvudstyrelsen för korrektions- och arbetsläger") om argumenten är de ”rätta”?

”Rätt” argument kan ”klimatnödläge”, eller ”klimatundantagstillstånd” vara. Christian Palme skriver.… ”rapporterar att S, C och V vill tvinga EU-parlamentet att besluta om ett ”klimatnödläge”, eller ”klimatundantagstillstånd”. … Historien visar att när diktaturen väl är införd så kommer den snabbt att utvidgas. Steget till läger och nackskott är mycket kort, för hur ska man annars handskas med sina motståndare?”

”Fullmaktslagar och undantagstillstånd i ”nödlägen” har dessutom varit en klassisk metod för att gripa makten med lagliga medel och införa total diktatur. Här är ett bra exempel, en lag med den upplysande titeln ”Gesetz zur Behebung der Not von Volk und Reich”, ”Lagen om avhjälpande av folkets och rikets nöd”, som beslutades av den tyska riksdagen den 23 mars 1933.”

Att S, C och V förespråkar totalitarism är inte något att bli förvånad över med tanke på att de har positionerat sig som neomarxister och globalfascister. De går i Herr H:s fotspår.

DM skriver att … ”vi lever ju i ett totalitärt samhälle. Folk med vanliga jobb riskerar att mista dem vilket (Red. Jan) Sjunneson själv kan vittna om.”

”Sverige är förstört av socialdemokraternas och senare moderaternas och resten av PK-klabbets barnsliga utopier. Det går aldrig att laga helt, frågan är hur mycket handfast hårdhet kan rädda? Hur som helst så finns inte nog kvar att rädda för att bli ensam martyr, det har sossarna och de andra i 7-klövern sett till.”

Betraktade man svenskarna utifrån kan man få intrycket att svenskarna i gemen (främst, kanske, bland dem som röstar på 7-klövern) undviker att till varje pris försvara Sverige och svenska intressen. Det skulle kosta för mycket. Svenskarna vill ha sitt ”livsutrymme” oförstört, men å andra sidan är man inte beredda att kämpa för det. Häri ligger förmodligen en skillnad från danskar, norrmän och finnar, som lärde sig kämpa för sin nation under Andra världskriget. En annan förklaring är att svenskarna har blivit ”hjernevaskade” av socialisterna. Svenskarna förväntar sig att någon annan skall komma och lösa deras problem. Den pågående invasionen kan man inte hantera, man har varken mental eller fysisk beredskap.

Sverige vid avgrunden; 1808 – 1814 är en historisk omvälvande brytningsperiod. Idag står vi inför en liknade brytningsperiod. Sveriges framtid står i högsta grad på spel nu som då. Dag Sebastian Ahlander har skildrat händelserna i boken ”Sverige vid avgrunden 1808-1814". Speciellt intressant är att … ”det moraliska förfallet var lika stort som det politiska. Den svenska samhällseliten uppvisade en skrämmande brist på ansvarskänsla, lojalitet, och politiskt omdöme. Det kommer som en överraskning hur obetydliga de ledande aktörerna i statsvälvningen 1809 i själva verket var, som statsmän och som militärer, ja, deras professionella och mänskliga bristfälligheter var ofta så stora att man tar sig för pannan.”

En skillnad, då var regimen totalt inkompetent. Idag driver regimen (7-klövern) medvetet Sverige mot avgrunden, allt enligt FN:s och EU:s agendor.

Dag Sebastian Ahlander skriver att … ”när läget var som mörkast i augusti 1810 valde Sveriges riksdag under uppseendeväckande slappa och slumpmässiga former ännu en okänd tronföljare, denna gång den franske marskalken Jean-Baptiste Bernadotte, revolutionär, republikan, jakobin, marskalk och prins av Ponte Corvo. Valet blev ett lyckokast för landet.”

”Ensam bland handfallna svenskar, griper således fransmannen Bernadotte fullständigt oväntat in i vår historia och styr upp Sverige, från internationell slagpåse till en av segrarmakterna i slutstriderna mot Napoleon.”

Vi kan inte förvänta oss att Sverige har en sådan tur i oturen två gånger. Då förlorade Sverige såväl Pommern som Finland, vad förlorar vi nu?