Dagens tips torsdag 2023-01-26

JAN-OLOF SANDGREN: Pandoras askar

Jan-Olof Sandgren skriver på DET GODA SAMHÄLLET:

"När Sveriges riksdag 1975 enhälligt röstade igenom proposition 1975:26, som på pappret gjorde Sverige till en mångkultur, var det säkert många som föreställde sig att lagen bara uttryckte en slags artighet. En bekräftelse av vad alla redan visste – att andra kulturer än den svenska kunde ha positiva saker att komma med.  

Intentionerna med lagen var i alla fall inte att öka antalet våldtäkter med hundratals procent, göra skottlossning på öppen gata till ett vardagsfenomen och etablera Sverige som en fristad för religiös extremism, gängkriminalitet och bidragsentreprenörskap. Så hur kunde det gå så illa?......

........ Lagen om mångkultur har ibland beskrivits som en ”Pandoras ask” – snyggt paketerad, men när den väl öppnats en källa till förödelse."

 Finns det fler sådana askar? Jan-Olof beskriver tre sådana: 

1. Lagar om vaccinpass

2. Nato-medlemskap

3. Legaliserad dödshjälp

Kommentarerna tar upp ytterligare några möjliga Pandora-askar:

4. Den gröna omställningen

5. Det kontantlösa samhället 

Utöver detta så har kommentarerna en del intressanta synpunkter och invändningar. Läs mer på DET GODA SAMHÄLLET

Mer tips:

Sverige nobbar forskare – för en studentlägenhet

"Linda Ok är en högkvalificerad forskare med kompetens som behövs i Sverige. Men Migrationsverket sätter stopp – för att hennes svenske make bor i en studentlägenhet medan han läser till läkare. ”Fortsätter den attityden måste vi söka oss till ett land som vill ta emot två högutbildade personer”, säger han till TN."

Så här får det inte gå till i ett land som tar emot tusentals ekonomiska migranter varje år. Migrationsverket missbrukar sin makt! Läs hela artikeln i Tidningen Näringslivet.