Dagens tips 2021-07-04 söndag

  TV och Podd

 1. Lennart Bengtsson om klimatet: Vi ska inte vara rädda - Swebbtv Vetenskap nr 38 del 1 (Lennart Bengtsson är ofta framhållen som Sveriges främsta klimatexpert, med en gedigen internationell erfarenhet inom området. Han har bl a arbetat som forskningschef för ECMWF, European Centre for Medium Range Weather Forecasts och sedermera som dess chef, fram till 1990; varit ordförande för Earth Science Advisory Commitee (ESAC), samt med fortlöpande kontakter med ett av världens absolut främsta forskningsinstitut inom området, Max-Planck-Institute für Meterologie i Hamburg. Senast är han är aktuell med sin populärvetenskapligt hållna bok 'Vad händer med klimatet' (Karneval Förlag), 2019.
  I två program har Swebbtv fått exklusiv möjlighet att höra hans syn på klimatet, vad som driver det och var klimatdebatten står idag.)

 2. Lennart Bengtsson avfärdar klimatkatastrofmyterna i Swebbtv Vetenskap nr 38 del 2 (I två program har Swebbtv fått exklusiv möjlighet att höra hans syn på klimatet, vad som driver det och var klimatdebatten står idag. I del 2 går vi igenom ett antal mer eller mindre vanliga föreställningar, som Lennart får bekräfta eller vederlägga.)

 3. Sommar i Swebbtv 3 juli med Micke Spreitz, skådespelare, svensk mästare i karate. (I dagens ”Sommar i Swebbtv” får vi möta Micke Spreitz. Han är skådespelare med en bakgrund som svensk mästare i karate. Micke medverkade som skådespelare i filmatiseringen av Stieg Larssons Millennium-trilogi i rollen som giganten Ronald Niedermann. Han ser det idag som sin uppgift att hjälpa unga pojkar med problem.)

 4. Sverige, allmän debatt och politik

 5. Ivar Arpi: Svenskarna makar snällt på sig Re. Utan egen klan finns inte mycket annat att göra. Svensk polis och rättsväsende ger inte det skydd som behövs, snarare tvärt om.)

 6. PATRIK ENGELLAU: Sunt förnuft

 7. Kommentarer till DGS och BILL WHITTLE: Let’s Get Small

 8. Ekonomi och arbetsmarknad

 9. Kinamedia: Handel med Kina en svår balansgång

 10. Media

 11. The Epoch Times: LinkedIn Deletes Account of mRNA Vaccine Pioneer Who Questioned Risks of COVID-19 Shots

 12. Yttrandefrihet

 13. Durden Dispatch: Police To Target Americans For Their Ideological Beliefs And Behaviors

 14. (Red. Likheter med Sverige? Någon?)

 15. MOHAMED OMAR: Tankar om spridningen av filmklipp som visar polismannens död i Biskopsgården

 16. Rättsväsende

 17. BITTE ASSARMO: Längre och hårdare straff är det enda som hjälper