Dagens tips 2021-05-25 tisdag

  Toppentipsen

 1. Dan Ahlmark: Vilken kontroll av individer i framtiden är acceptabel? (Red. En mycket viktig artikel om riskerna med övervakningssamhället.)

 2. Swebbtv: Hur Wikipedia styrs av vänstern och finansintressen - Stig Berglund i Fjärde Statsmakten nr 92. (I detta avsnitt av Fjärde Statsmakten diskuterar analytiker Stig Berglund med Mikael Willgert om hur det kommer sig att Wikipedia har blivit så influerat av vänstern och av stora finansintressen. Wikipedia produceras av många tusen personer som arbetar i en hierarki. Högst upp står de som har arbetat länge med att granska och redigera artiklar och som har producerat mest. Alla arbetar under pseudonym och det har visat sig att PR-byråer kan agera under en och samma pseudonym som därigenom får en hög position i hierarkin p.g.a. de många artiklarna. Samma kan också göras av en politisk organisation som därigenom får ett stort genomslag.)

 3. TV och Podd

 4. Swebbtv: Lars Bern om kändisarnas vaccinupprop - De vet inte vad de talar om! (Lars Bern ifrågasätter starkt att kändisar går ut i ett upprop om att alla ska vaccinera sig, i detta samtal med Mikael Willgert. Det är djupt oetiskt att de ger unga människor rådet att vaccinera sig. Lars Bern förklarar att dessa preparat från Pfizer och de andra läkemedelsbolagen inte är vaccin. Det är genpreparat som modifierar koden i cellerna. De har inte genomgått normala kliniska tester vilket vi har rapporterat i ett tidigare program med Bertil Lindqvist.)

 5. Swebbtv: Lennart Matikainen och Filip Sjöström i Koreansk TV från demonstrationen för frihet och sanning 1 maj. (Koreanska nyhetsprogrammet YTN rapporterar från Sverige och demonstrationen för sanning och frihet. Reportaget är auto-översatt via Youtube från koreanska till svenska. Därför fallerar översättningen helt när inslag är på engelska. I reportaget intervjuas bl.a. Lennart Matikainen och Filip Sjöström.)

 6. Sverige, allmän debatt och politik

 7. Katerina Magasin: Kanske längtar Guillou efter månggifte och barnbrudar – därför vurmar han sharia

 8. Johan Westerholm: Skilsmässan mellan kyrka och stat skapade ett monster

 9. PATRIK ENGELLAU: Varför företag ska göra vinst

 10. Ekonomi och arbetsmarknad

 11. Privata Affärer: Hernhag: Svårt bli bankkund ibland

 12. Klimat. miljö och energi

 13. Henrik Alexandersson: Kärnkraft ger lägre CO2-utsläpp

 14. Vård och omsorg

 15. SVT: Risken att bli så sjuk i covid-19 att det krävs intensivvård är högre för många födda utomlands. För personer födda i Somalia är risken mer än nio gånger så stor som för svenskfödda.

 16. Jon Rappoport: As I warned: RNA gold rush; new genetic products in the pipeline

 17. BITTE ASSARMO: Svensk vård i ”världsklass” – nu ber regionerna om hjälp utifrån

 18. Utrikes

 19. Big League Politics: Rand Paul Refuses to Get COVID-19 Vaccine, Says ‘Natural Immunity’ Will Protect Him From Virus

 20. Kinamedia: Analys av relationen mellan Kina och Ryssland

 21. Media

 22. MOHAMED OMAR: Facebook är döende