Dagens tips 2021-05-15 lördag

  Toppentipsen

 1. PATRIK ENGELLAU: Checks and balances

 2. Johan westerholm: Så är tyska “Die Grünen” Miljöpartiets direkta motsats

 3. TV och Podd

 4. swebbtv: Ledaren nr 64 - Nya lagen som vill ge ensamrätt på vem som ska få kallas offer. (Att dra rasistkortet påstås ofta vara mindre och mindre verkningslöst. Men det är tyvärr knappast en fullt riktig beskrivning. Samtidigt som detta skrivs har Exakt24 just blivit utslängda från YouTube och en viktig anledning till det är sannolikt att man valt att där sända mina tisdagsledare. Ledare som samtidigt utgör en del av Swebbtv:s utbud. Därmed riskerade man att sammankopplas med en sajt som redan stängts av, enligt förmodan för att någon i ett direktsänt program yttrade ordet ’skäggbarn’. Denna långa brunsmetningskedja börjar alltså med vad någon okänd makthavare, ansett utgöra just ’rasism’.
  Med en definition av ordet ’rasism’ som i praktiken gör oss alla ’skyldiga’, samtidigt som detta inte handlar om annat än biologisk självbevarelsedrift förvärvad sedan miljontals år, som vi inte hade överlevt förutan. Magnus Stenlund)

 5. NYTT PODDAVSNITT: Svenska kvinnor röstar på mer kvinnoförtryck i Sverige (I ett nytt avsnitt av podden TANKAR FRÅN FRAMTIDEN pratar Eddie (Mohamed Omar) med influencern Luai Ahmed. )

 6. Henrik Jönsson: ISLAMISM JOURNALISM & AKTIVISM: Skattefinansierat bedrägeri (En journalist vid Sveriges Radios Ekoredaktion levde i en relation med den islamist hon tidigare gjort reportage om. Samtidigt rasar ett medialt flerfrontskrig mellan aktivister och forskare rörande bidragsfinansierad föreningsverksamhet med kopplingar till extremistiska rörelser. Förekommer sammanblandning mellan aktivism och journalistik i svenska medier?
  Varför misstänkliggör delar av den journalistiska och politiska vänstern svenska forskare? Och vad händer med ett samhälle som inte längre vet vilka organisationer det finansierar?
  Dessa frågor tar jag upp i veckans video om aktivism, journalism och islamism.)

 7. Sverige, allmän debatt och politik

 8. ANDERS LEION: Att se tecknen

 9. Nya Tider: Covid-vaccinen skärskådas vid stor hälsokonferens i USA – Läkaren Christiane Northrup: Injektionerna är inte vaccin

 10. Claes Arvidsson i Smedjan: När makten är hotad ropar S alltid varg

 11. Kultur

 12. BITTE ASSARMO: Deckardrottningen Maria Lang

 13. PK-ism

 14. Ivar Arpi: I Sverige tigs oliktänkande ihjäl

 15. Utrikes

 16. Kinamedia: FN:s särskilda rapportör medger att FN varit skyggt inför övergreppen i Xinjiang

 17. Media

 18. Nya Tider: Alternativmedia knappar in på etablissemanget