Dagens tips 2021-04-03 lördag

  Toppentipset

 1. Gästskribent CARL JOHAN LJUNGBERG: Socialdemokraterna – under statsmedias beskydd? (Red. Bra analys! Läsvärd!)

 2. TV och Podd

 3. Swexit TV: Öystein Rönne är tillbaka! Underbart samtal

 4. Swebbtv Nyheter 2 april 2021. (Det gigantiska EU- stödpaketet röstades igenom i riksdagen förra veckan med endast 27 röster. Stödpaketet är nu stoppat i högsta domstolen av fem domare eftersom paketet går emot landets regelverk och först måste prövas, plus att samtliga EU länder måste godkänna paketet innan det går att godkänna. De har inte gett någon tidsuppskattning på när detta kan ske.)

 5. Swebbtv: Chris Forsne om politikernas användning av nyspråket och om SVT:s mörkande. (Chris Forsne, med lång erfarenhet från SVT, ger sin syn på politikers nyspråk i ett samtal med Mikael Willgert. Hon kommenterar mediernas hantering av knivdådet i Vetlanda och tar som ett exempel att till och med ordet "kniv" har blivit känsligt och ett ord som undviks i mediernas rapportering. En rapportering som i stort sett uteblev när det gällde Vetlanda.)

 6. Henrik Jönsson: LIBERALERNAS VÄGVAL: SOCIALDEMOKRATERNA SPÅRAR UR (På Liberalernas partiråd den 28 mars beslutade en överväldigande majoritet att partiet ska stötta en borgerlig regering vid nästa val.
  Beslutet fick statsminister Stefan Löfven att utmåla Liberalerna som ännu ett i raden av partier han fruktar ska äventyra Sveriges demokrati. I samma intervju prisade även statsministern vänsterpartiets demokratiska kompass, i ett utspel som på grund av sin regelrätta historierevisionism utlöste ett befogat medialt ramaskri.
  Varför har reaktionerna på Liberalernas beslut blivit så starka? Varför är statsministern så angelägen att utmåla legitima partiers beslut som demokratifarliga – samtidigt som han försvarar ett parti som bevisligen faktiskt hyst totalitära ambitioner? Och vad händer med ett samhälle där den sittande regeringen utmålar oppositionen som demokratiskt illegitim?
  Dessa frågor tar jag upp i veckans video.)

 7. Exakt24: “Jag är beredd att gå i fängelse för yttrandefriheten“ – intervju med Ingrid Carlqvist (Intervju med journalisten och opinionsbildaren Ingrid Carlqvist om hennes journalistiska karriär, yttrandefrihet och den uppmärksammade HMF-rättegången.)

 8. Sverige, allmän debatt och politik

 9. NewsVoice: Coronakrisen – Krav på coronatest för inresa till Sverige och förlängda restriktioner (Red. Läs också kommentarerna.)

 10. Foliehatten: Är MPs språkrör kompletta idioter eller är de så fastcementerade i sin ideologi att de är totalblinda för verkligheten?

 11. PATRIK ENGELLAU: Ett komplext budskap

 12. Islamisering

 13. Johan Westerholm: Frankrike: “Uttrycket” islamofobi “infördes av islamisterna i syfte att förbjuda alla former av kritik mot radikal islam”

 14. Migration

 15. GUNNAR SANDELIN: Sveriges demografiska förändring under 20 år, del 2

 16. Utrikes

 17. Gatestone: "Döda dem; Döda dem allihop": Kriget mot polisen i Frankrike (Red. Inte bara i Sverige finns problemen, men inget i MSM.)

 18. Kinamedia: Så har H&M hanterat bojkotten i Kina