Dagens tips 2021-03-03 onsdag

  Toppentipsen

 1. Filip Sjöström via Newsvoice: Blir Tusenmannamarschen 6 mars 2021 laglig? Det beror på varför du står på en offentlig plats (Beroende på hur man tolkar svensk lag så kan den vara olaglig. Vi har en grundlagsskyddad rättighet att få samlas och uttrycka våra åsikter. Denna lag inskränks genom andra lagar – nu senast genom den tillfälliga pandemilagen.)

 2. DN Debatt. ”Säg nej till värdegrund som villkor för fri forskning” (Red. Ännu ett försök från regeringen att inskränka våra friheter! Riksdagen måste säga NEJ!)

 3. TV och Podd

 4. Exakt24: “Medier visar bara fakta om det är politiskt korrekt“ – intervju med Thoralf Alfsson (Intervju med den före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson. “Medier visar bara fakta om det är politiskt korrekt.“)

 5. Riks: Tuffa tagningar med Emmie, Luai Ahmed och Alexander Bard (Emmie, Alexander Bard och Luai pratar om hur woke-kultur har genomsyrat samhällets alla delar och hur skadlig och verklighetsfrånvänd den är.)

 6. Swebbtv: Veckans Nyhetsanalys nr 2 om jaktmålet, Green Steel, Bidens stödpaket, Bitcoin - med Magnus Stenlund (Rättegången mot sågverksägaren Karl Hedin för jaktbrott: Magnus Stenlund kommenterar att den åtalade togs med hjälp av Nationella Insatsstyrkan och sattes i isoleringscell. Rättegången har tappat alla proportioner.)

 7. Swebbtv: Chris Forsne: Vi behöver en seriös debatt om Corona! (Chris Forsne har erfarenhet från SVT som journalist och programledare. Hon gav sina synpunkter i ett tidigare program om förljugenheten i SVT som blev mycket uppmärksammat. (Sök på ordet "Chris" i sökrutan uppe till höger för att hitta detta program.) I detta program beskriver hon den desperation som många upplever i väntan på vaccin. Varför klarar man inte av att hantera frågan och vart tar vaccinerna vägen. Hon saknar en tydlig ledning och är bekymrad av att det hela tiden kommer nya besked.)

 8. Swebbtv: Ledaren nr 43 - Ett tryck på Expo-knappen, och zombierna anfaller. (Daniel Poohl, chefredaktör på Expo, säger sig värna om yttrandefriheten, även Swebbtv:s. Att man genom sin brunsmetning vill göra det omöjligt för oss att få in andra i studion än dem som Expo menar måste tystas, gör det omöjligt att tro honom.
  I praktiken kan den policyn bara innebära att även Swebbtv ska tystas. Enligt Expos logik är vi ju redan nedsmetade, genom dem vi låtit komma till tals, och en sådan nedsmetning kan sedan aldrig tvättas bort. Det ser Expo till. Damned if you do. Damned if you don’t. Magnus Stenlund)

 9. Sverige, allmän debatt och politik

 10. Uvell: Den förlorade ungdomen

 11. RICHARD SÖRMAN: När blir jag rasist?

 12. PATRIK ENGELLAU: Perfiditet

 13. EU och FN

 14. Femte juli: EU-domstolen: Data om mobilpositioner får endast användas för att bekämpa allvarlig brottslighet

 15. Islamisering

 16. Johan Westerholm: Så leder “Knazbollah” vägen för Socialdemokraterna i kyrkovalet

 17. Utrikes

 18. InBeijing: Så mycket ökade Kinas utsläpp av koldioxid 2020

 19. Media

 20. Orbán och Kaczynski har straffat EU

 21. Rättsväsende

 22. Michael Pålsson i Paragraf: Det neurotiska folket