Dagens tips 2021-02-06 lördag

  Toppentipset

 1. Dan Ahlmark: Vårt Östrom har fallit (Red. Mycket klargörande.)

 2. TV och Podd

 3. Palaestra Media: Biden i det anti-vita huset | Nilssons perspektiv (Den nya Biden-administrationen kommer att fokusera "Racial Equity" och till sin hjälp har de nätjattarna YouTube, Twitter och Facebook. Befolkningen behöver skolas om för att det ska bli ett "rättvist" utfall. Jonas Nilsson ger här sitt perspektiv på situationen.)

 4. Swebbtv Nyheter 5 februari 2021 (Under gårdagen kom beskedet från regeringen att Sverige kommer att införa ett vaccinationspass för covid-19, för att människor ska kunna resa och andra evenemang.
  Många har haft farhågan att människor kommer tvingas att ta vaccin mot sin vilja och har varit tveksamma till vaccinet då det är hastigt framställt och dessutom använder en helt ny och obeprövad teknik.
  Kritiker menar också att detta är ett sätt att indirekt tvinga de som är avvaktande till de nya vaccinen, då alternativet är minskad frihet. Enligt svensk grundlag får dock inte svenska medborgare förhindras att röra sig fritt i landet, eller tvingas att medicinera mot sin vilja.)

 5. Henrik Jönsson: GAME CHANGERS: Vad säger turerna kring GameStop och WallStreetBets om vår samtid? (Är det GAME OVER för nätbaserade mass-investeringar? Det kräver i alla fall flera stora hedge-fonder, efter att ha drabbats av miljardförluster till följd av att småsparare drivit upp priset på de aktier man spekulerat mot. Som konsekvens valde flera stora investmentbolag att spekulera mot GameStops aktie genom så kallad blankning. När ett stort antal småsparare från Reddit-formet Wallstreetbets som motdrag valde att stötta aktien drevs priset upp till den punkt där hedgefondernas positioner blev ohållbara – med stora förluster som följd.
  Då stoppades småsparare från att kunna handla med GameStops aktie – och nu anklagar alla varandra för ohederligt spel.
  Är det otillbörlig kursmanipulation när småsparare organiserar sig online? Är det rimligt att storfinansens intressen kräver regleringar för att stoppa denna typ av beteende – och vad säger egentligen denna typ av konflikt om det moderna samhället?
  Dessa frågor tar jag upp i veckans video.)

 6. Sverige, allmän debatt och politik

 7. PATRIK ENGELLAU: En nyläsning av sagan om Kejsarens nya kläder

 8. Johan Westerholm: Extravalet ingen vill ha. Förutom de politiska journalisterna

 9. JAN-OLOF SANDGREN: Från konsensus till PK-ism

 10. Dan Ahlmark i Contra: Postmodernismens felaktiga syn på historien

 11. Kultur

 12. RICHARD SÖRMAN: Egenintressets historia

 13. Islamisering

 14. Ledarsidorna.se: Regeringen fördjupar relationerna med Muslimska brödraskapet

 15. Klimat. miljö och energi

 16. Dagens PS: Utsläppen nu rekorddyra för industrin (Red. Industrins konkurrenskraft minskar alltså i förhållande till Kina som inte behöver bry sig. Och: Är koldioxid en FÖRORENING? Svar: Nej!)

 17. Så drivs klimatalarmismen

 18. Dagens PS: De bräcker USA – här finns klimatmiljardärerna
 19. (Red. Är det Kina som egentligen ligger bakom klimatalarmismen? I varje fall är Kina vinnaren.)