Dagens tips måndag 23-11-27

Öppet brev till hälsominister

"På Sveriges Radio (SR) den 9 november 2023, rapporterades det att barn kan få vaccin mot coivd-19. Socialminister Jakob Forssmed säger i reportaget att; "Vi har gjort en noggrann genomgång av de lagar och regler som finns kring vaccin gällande covid-19 och kan konstatera att det inte finns några legala hinder."

SR journalist säger därefter: för ett drygt år sedan slutade Folkhälsomyndigheten att rekommendera vaccin till barn mellan 12-17 år och sedan dess har det varit omöjligt att få sitt barn vaccinerat i Sverige, oavsett ålder, om det inte funnits särskilda medicinska skäl. SR anger vidare att från och med nu är det fritt fram att vaccinera barn redan från 6 månaders ålder. Socialminister Forssmed: "jag tycker det är bra att vi klargjort detta nu, och nu är det upp till regionerna att så att säga, bestämma sig för på vilket sätt man kommer att agera på det här klargörandet.  
 

Innan Jakob Forssmed gläds alltför mycket över att det inte finns några legala hinder mot att vaccinera spädbarn från 6 månaders ålder bör han noga följa hur det går för den fd. italienska hälsoministern, Roberto Speranza, som nu utreds för mord för att ha undanhållit uppgifter om vaccinernas bristande effektivitet och säkerhet för det italienska folket.

Nedan följer ett öppet brev till den danske hälsoministern med sju frågor som även Jakob Forssmed måste kunna svara på.


Öppet brev till hälsominister Sophie Løhde.

03.11.2023

Av Jeanne A. Rungby, specialistläkare inom otorhinolaryngologi."

Ett intressant och läsvärt brev som ställer de rätta frågorna. Vi kräver svar!

Läs vidare på Elsa Widdings MyNewsdesk. 

Stöd Elsa Widdings arbete. Hon är partioberoende och behöver ditt direkta stöd för sitt värdefulla arbete. 

 

https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=2672b8e174be434388aeef9120497753&sel=Donation&origin=referrer&a=1