Dagens tips lördag 2023-12-30

Smutsigt svenskt sjukhus tog nästan livet av mig – IVO ignorerar

"Kalle Hellberg vittnar om dålig hygien och städning på svenska sjukhus, vilket kan orsaka att allvarliga sjukdomar sprids. Anna Bäsén på Expressen wallraffade som städerska på Södersjukhuset i Stockholm och kunde som Hellberg också konstatera ett “det livsfarliga vårdsnusket”.

Text: Kalle Hellberg

Jag drabbades av kraftig näsblödning förra hösten, vilket inte gick att stoppa. Ambulanspersonal och läkare försökte i över ett dygn få stopp på blödningen, men förgäves. Så det blev en 4-timmars operation och bränning av blodkärl allra högst uppe i näsan, vid gränsen intill hjärnan. Jag tappade både lukt och smak efter operationen.

Efter denna operation drabbades jag av en infektion som gjorde att högra övre bihålan i näsan blev helt obefintlig på röntgenbild, som om det inte fanns en bihåla kvar. En bakterieodling visade att det var en viss typ av streptokocker som var orsaken."

Jag är inte förvånad. När så mycket annat i Sverige börjar fungera dåligt, varför skulle sjukhusen klara sig. Jag minns när min farfars systrar var husmoder respektive undersköterska på Södersjukhuset, då var det ordning och reda.

Läs vidare på NewsVoice. 

https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=2672b8e174be434388aeef9120497753&sel=Donation&origin=referrer&a=1