Dagens tips fredag 2023-12-29 (Extra2)

Christian Pavón: Därför behöver vi oberoende medier

"Axess-TV sände nyligen ett avsnitt om oberoende medier och när internet fick ett genomslag i medialandskapet. Märkligt nog hade ingen i mediasfären förutsett att nättidningar skulle lyckas slå igenom, men man konstaterade att många faktiskt väljer ”alternativmedia”.

Det förvånar mig inte det minsta att många läser oberoende media, men det som förvånar mig är hur ovetande och aningslösa etablerade medier, eller Drakarna, är om detta.

I flera decennier har etablerade medier varit mer intresserade av att skydda etablissemanget än att faktiskt åstadkomma äkta journalistik. Vi ser det väldigt tydligt hur politiker hela tiden skyddas från kritik, hur etablerade narrativ som ”vikten av NATO” eller ”vikten av massinvandring” praktiskt taget alltid lovordas på ledarsidorna och i krönikor i etablerade medier."

Nya media måste få läsarnas stöd. Varken presstöd eller annonser ger tillräckliga intäkter då nya media oftast är kritiska mot etablissemanget som därför "straffar" dem. 

Läs vidare på NewsVoice. (Och donera gärna! Även små belopp betyder mycket om de är många. Använd MediaLinq för små belopp, då får mottagaren behålla det mesta genom låg transaktionsavgift.)


 

https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=2672b8e174be434388aeef9120497753&sel=Donation&origin=referrer&a=1