Dagens tips tisdag 2024-07-09 (Extra)

Chris Forsne om valresultatet som kommer förlama Frankrike i Omvärldsanalys 113

"Nu har andra omgången av valet till Nationalförsamlingen hållits. Till skillnad mot valet till EU-parlamentet, blev resultatet in besvikelse för Marine le Pen, vars parti Nationell samling hamnade på tredje plats efter både vänsterkoalitionen Folkfronten samt Emmanuel Macrons parti Renaissance. Genom Frankrikes politiska system är det inte nödvändigt det part som fått flest röster som segrar. Le Pens parti fick 32 % av rösterna medan vänsterkoalitionen endast fått 25,6 %.

Chris Forsne beskriver den kommande tiden i Frankrike som Kaotisk, med en politik som inte kommer fungera. Så som valet fungerade kan man säga att första valomgången endast är ett sätt för partierna att besluta om vilken strategi de ska ha för andra valomgången. Vänsterkoalitionen som vann valet är så olika och så splittrade i sin politik att de knappas kommer kunna enas säger hon."

Mycket intressant! Landsbygden och mindre städer vill ha Nationell samling medan storstäderna har röstat för yttervänstern. Mycket invandrarröster! 

Se omvärldsanalysen här:

 

https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=2672b8e174be434388aeef9120497753&sel=Donation&origin=referrer&a=1