Dagens tips onsdag 2024-06-12 Extra2)

Varningen: Snart kan dina produkter förbjudas – branscherna som drabbas

"Trots att EU:s nya avskogningsförordning snart kommer att träda i kraft är tillämpningen oklar. Enstaka misstag kan leda till höga böter eller att produkter förbjuds, varnar Emma Berglund på Skogsindustrierna. "Det känns rätt tungt för många svenska företag just nu", säger hon till TN.

Samtidigt som EU-valet analyseras råder stor osäkerhet om nya lagar som snart börjar gälla. Bland annat kommer EU:s nya avskogningsförordning träda i kraft nästa år. Den nya förordningen innebär att produkter som har orsakat avskogning eller skogsförstörelse kommer att förbjudas från att säljas inom EU eller exporteras från EU och det är upp till företagen att säkerställa att det inte skett."

Detta är typiskt för centralbyråkrater och inte minst EU, som lägger sig i ALLT. Allt ska detaljstyras och att det leder till kostnadsökningar och mindre konkurrenskraft för företag inom EU tar man ingen hänsyn till då det handlar om KLIMATET! Hysterin är en stor bluff och dessutom är EU:s andel av eventuell mänsklig påverkan ganska liten jämfört med Kina och Indien som ju inte bryr sig. 

Läs vidare på Tidningen Näringslivet. 

https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=2672b8e174be434388aeef9120497753&sel=Donation&origin=referrer&a=1