Dagens tips lördag 2024-02-10 (Extra4)

Vad har jag lärt mig av Wolodarski och Bildt?

"Under över en månad har jag funnit det oöverstigligt svårt att skriva här på Substack. Jag som haft till yrke att skriva i hela mitt vuxna liv, artiklar, böcker och krönikor.

Men den senaste tidens händelser med krig, sociala och ekonomiska  kriser, politiska volter och alla förlorade illusioner har gjort raka meningar, svartvita övertygelser omöjliga.

Nu i morse bekräftade två i mitt tycke rejält självgoda personer, Peter Wolodarski och Carl Bildt, på X/Twitter varför det blir så olustigt att tycka eller veta.

Bägge så upprörda över Putin och Ukraina. Naturligtvis. Och över att den amerikanske journalisten Tucker Carlsson haft mage att intervjua den ryske statschefen( något som för övrigt är varje sann journalists våta dröm).

Wolodarski dömer ut Tucker Carlsson för att han låter Putin tala, Carl Bildt dömer ut allt Putin säger - även klara faktauppgifter - eftersom Putin är en sådan buse.

Ingen av dem har förmågan att inse att det intressanta med hela denna tvåtimmars intervju varken ligger i skjutjärnsjournalistik eller sanningshalten i allt Putin säger. Utan just i det faktum att detta är ett unikt tillfälle till att få lyssna till hur Putins världsbild ser ut."

Kloka ord av en riktig journalist.

Läs vidare på Chris Forsne. 

https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=2672b8e174be434388aeef9120497753&sel=Donation&origin=referrer&a=1