Vi vill inte ha några kontakter. Vem ’vi’? Med vem?

Kontentan av en lång artikel på DN:s webbsida 2021-10-25 under ’SVERIGE’, författad av Sanna Torén Björling (i).
’Vi’ är Israels regering som talar genom ambassadör Ziv Nevo Kulman. Med ’vem’ menas Sverigedemokraterna. Som det politiska läget ser ut finns det goda chanser för SD att vara med i en kommande regering. Det Israel gör är rent och slätt en inblandning i Sveriges inre angelägenheter. Chutzpah, om jag får uttrycka mig på jiddisch.
Utlöst av sossarnas omsvängning i Palestinafrågan som en åtgärd för att rädda makten genom att blidka israelvänliga media såsom DN eller, med ett större grepp, Bonnier-gruppen. Jag tänker inte uppehålla mig mer med att luskommentera artikeln.
I stället vill jag rikta läsarens uppmärksamhet på den israeliska regering som Kulman agerar språkrör för. Naftali Bennetts regering, han som nyligen efterträtt Netanyahu. En person som kvalificerar för att kallas fascist eller nazist, fast då med judiskt förtecken.
Som belägg bifogar jag en länk till en artikel i dagens israeliska Haaretz’s engelskspråkiga version av Odeh Bisharat med rubriken ’Arab lives don’t matter´. Döm själv, jag låter artikeln tala (ii).


(i) https://www.dn.se/sverige/israels-ambassador-vi-vill-inte-ha-nagra-konta...
(ii) https://www.haaretz.com/opinion/.premium-arab-lives-don-t-matter-1.10320710

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-10-25