Varför är ett underskattat ord

Rubriken hos en artikel av Johan Hakelius på nyhetsmagasinet Fokus 2021-07-03 som kan nås via länken https://www.fokus.se/2021/07/fragan-varfor-borde-anvandas-oftare/
Jag har följt Johan Hakelius sedan han var chefredaktör hos Finanstidningen under andra hälften av 90-talet. På senare tid har han bl a återkommande skrivit i Expressen. Nu tackar Lästips honom för medgivandet att länka till artikeln hos Fokus som jag abonnerar på i pappersform. Ett andningshål som jag vill rekommendera. Som utmärker sig genom det fria ordet. I alla riktningar.
Jag kan hålla mig kort, eftersom själva artikeln är glasklar. Kärnan i den är frågan om ordets VARFÖR frånvaro i de flesta sammanhang, där det inte sparas med ’hur’ och ’när’ och framför allt med ’vem’.


Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-07-06