Tänk om Trump hade rätt om muren

Expressen har insett det som DN fortsätter med att bortförklara. I dagens ledare (2021-03-23).

Vad skönt att ha hittat en allierad. Visserligen enbart för tillfället, men ändå.

”Trycket från migranter vid USA:s södra gräns har skapat en humanitär kris med över 15 000 ensamkommande barn i förvar. Så ser följderna av en ansvarslös signalpolitik ut.”

Ansvarslös är rätta ordet. Expressen fortsätter:

”För en dryg vecka sedan kom Biden med följande uppmaning till migranterna: ’Kom inte hit’. De höga idealen har inte klarat mötet med verkligheten.

Bara under februari greps eller avvisades 100 000 migranter vid gränsen mot Mexiko.

Det finns viktiga lärdomar att dra av denna kris. Politiska ledare ska akta sig för att ge falska förhoppningar till världens fattiga och desperata människor.

Det borde Stefan Löfven tänkt på när han öppnade famnen på Medborgarplatsen i september 2015 med ordern att ”Mitt Europa bygger inte murar”.

Det gör gott att se detta satt på pränt.

En sak skiljer emellertid Biden från Löfven: Biden sitter säker som president i fyra år och behöver inte dela makten med republikanerna. Medan Löfven är tvungen att dagtinga i ordets rätta bemärkelse.Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-03-24