Stoppa Erik Helmerson, han som vill stoppa pressarna. Han gillar invandring

Ursäkta att jag stuvat om rubriken hos Erik Helmersons ledare i dagens (2021-02-22)
DN. Jag ville bara veta om den låter lika övertygande som hans egen. Jag skulle kunna fortsätta i samma veva: ”Erik Helmersson gillar verkligen, verkligen migration…all invandring välkomnas som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning”. S a s antitesen till Jimmie Åkessons utspel.

Helmerson vänder sig till läsarkretsen som genuin svensk. Genom att misstänka ”att de allra flesta svenskar inte tappade hakan i ärtsoppan av utspelet.” Trots mitt utländska påbrå får jag påpeka att det inte fanns någon chans att tappa hakan i ärtsoppan för de som eventuellt var beredda att göra det. Eftersom Åkessons utspel kom i fredags medan ärtsoppa som bekant är torsdagsmat.
Bild: https://www.hemtrevligt.se/hemmetsjournal/recept/artsoppa-11675/

Helmersson fortsätter med ”Man skulle kunna använda det i journalistutbildningarna som exempel på rubriken ”Hund bet man”. Varför inte lära ut basala kunskaper om svensk mathållning så att journalister slipper göra bort sig? Helmerssons hänvisning till Hasse och Tage för deras ”Det hade jag ingen aaaning om!” är dock helt O.K. Även om han inte har någon aaaning om att det kännetecknar honom själv.

Avslutningsvis vänder sig Helmersson till Annie Lööf, Annika Strandhäll och Maria Malmer Stenergård med frågan ”Är ni nya här? Första dagen på jobbet?” För att de låtsas att inte känna till SD:s invandringspolitik. Frågan kanske får damerna att tappa hakan. Med lite bättre timing borde deras hakar kunnat fås att hamna i ärtsoppan.

Vad gäller mitt eget slutord känner jag mig tvungen att förmana Helmersson. Har Helmersson inte lärt sig att ärtsoppa brukar ätas med fläsk? Är Helmersson inte medveten om att uttalandet att ”de allra flesta svenskar inte tappade hakan i ärtsoppan” är exkluderande? Varför utestänger Helmersson de svenskar från haktappningen som är förmenade denna goda rätt?

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-02-21