Bo Persson om byte till sommartid

Nu börjar det ständiga tjatet om hur farligt det är för hälsan att ändra klockan en timma. Se länken. Va fan håller dom på med? Man ändrar klockan mellan 0200 -0300 på lördagsnatt när man ligger och sover.

Man börjar inte att jobba förrän på måndagsmorgon. Man skriver om hur besvärligt arbetarna har det på måndag när dom ska anpassa sig till detta. Man skrev förut att produktionen sjunker med 12% första veckorna och dom flesta orkade inte gå till jobbet första tiden. Och dessa jävla ynkryggar ska stå emot ett anfall från Ryssland tror man men inte ens kan ändra klockan en timma.

Svenskar måste vara jordens ynkligaste folk.

Jag har varit till sjöss i mer än 12 år. Ibland så mönstrade man på i Australien och då fick man ändra klockan direkt, 12 timmar efter en flygresa från Europa. Det tog mer än två dygn att bara komma till Australien. När man kom fram började man jobba. Kanske man skulle resa från Australien och då fick vi börja med att ändra klockan en timma vartannat dygn kanske. Beroende på vilket håll vi åkte så blev det fram eller bak.

Ibland passerade man datumlinjen och då blev det en ändring med ett helt dygn. Också där beroende från vilket håll man kommer till linjen så blev det ett dygn framåt eller bakåt.

Ibland så reste vi från Europa till Australien och då blev det att ändra klockan en timma vartannat dygn i en månad. Vi är tusentals sjömän som gjort detta. Det var aldrig ens en diskussion om detta. Jag vet inte en som blev sjuk. Jag har träffat många tusen sjömän. Men detta ältas varje halvår i media och bland forskare och läkare. Men aldrig att man nämner hur sjömännen klarar detta eller hur dom gör.

Troligtvis så vill man inte veta om detta för då tar man bort deras argument och agenda. Skicka detta till dom andra om dom läser detta i media och sväljer dessa texter utan att fråga dom som verkligen vet om kroppen far illa eller inte. Detta är typisk svenskt klagan och ynkligheter. Hur fan ska vi kunna ändra ett land där folket gör handhjärtan för att bota terrorismen och som vill sova på en bomullsbädd.

Länk: https://www.wellness.se/halsa/somn/a/OQJ363/dags-for-sommartid-sa-paverk...


Kommentera och diskutera gärna HÄR


Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.


Publicerad av: 

Bo Persson