Sara Kristofferssons skuta är i hamn

Jag trodde att saken var utagerad. Men icke! Se DN 2021-02-13.

Efter att ha lämnat Brown Island vid Telefonplan (som på något sätt påminner mig om Devil’s Island i Karibien) vind för våg och en tid ha drivit omkring på Vita havet där det stormat ordentligt (se mina tidigare inlägg den tredje och sjätte i månaden) har Kristoffersson beslutat att inte återvända till ön. Nu har skutan lagt till vid Södra Mälarstrands brygga med flaggan i topp. Och med slutrepliken ”Anklagad, alltså skyldig. Den som inte rättar sig i leden och inte tänker identitetspolitiskt rätt får inte vara med.”


Wikipedia. Foto: Alicia Fagerving. Devil’s Island, Karibien

Kristoffersson synes ha lämnat Konstfack för gott. Efter något som gett henne ”associationer till häxjakt”. Jag skulle ha lämnat bort ”associationer”, för det hon utsatts för kan nog betecknas som häxjakt rätt och slätt.

Ett klokt beslut. Det som är riktigt illa är att en del av hennes f d kollegor, som borde veta bättre, synes ha underblåst stormen. Och fungerat som drevkarlar och dito kvinnor. Kristoffersson kallar dem ”identitetspolitiskt profilerade lärare”. Jag tror att jag har en bättre benämning, men den behåller jag för mig själv.

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-02-12