Lästips egen blogg

Vår nya blogg ersätter våra Veckokrönikor som varit vilande sedan januari. Vi hoppas att läsningen blir intressant och senaste inlägget hittar ni här eller genom att scrolla ner förbi Dagens tips. Vi introducerar också MediaLikes Gilla knapp som finns i slutet av blogginläggen. Med den kan ni både gilla inlägget och bidra till utvecklingen av nya media, då alla donationer här går till stöd för oberoende och fria media via Föreningen för Medborgarperspektiv.

Dagens tips 2021-01-16 lördag

  Toppentipset

 1. PATRIK ENGELLAU: Ett välskrivet brev

 2. TV och Podd

 3. Öystein Rönne: Coronahysterin 6.5 - Avslöjande siffror (Bra länkar som avslöjar bluffen
  https://www.bitchute.com/video/HWEd58...
  https://www.bitchute.com/video/Avv0bU...
  https://www.youtube.com/watch?v=HRdlJ...
  https://www.bitchute.com/video/EnUMdv...
  https://enannanvinkel.se/c19-pcr-test...
  https://articles.mercola.com/sites/ar...
  https://scb.se/om-scb/nyheter-och-pre...)

 4. Lennart Matikainen: Det skramlar i leden när förbuden fortsätter!

 5. Riks: Svenskarnas yttrandefrihet ska skyddas (Rebecka intervjuar riksdagsledamoten Aron Emilsson (SD) om hur Sverigedemokraterna arbetar mot inskränkningar av svenskarnas yttrandefrihet på internet.)

 6. Ingrid & Maria: Löfvens diktatur, vem dör av Covid, Trumps nya drag - Nyhetsveckan #125

 7. Riks: Vi avslöjar regeringens riktiga strategi... (Rebecka & Emmie går igenom dagens snackisar. Elpriser som skenar, Socialdemokraternas agenda och att Iraks tidigare försvarsminister vill bosätta sig i Sverige.)

 8. A Message from President Donald J. Trump

 9. Henrik Jönsson: YTTRANDEFRIHETS-PRINCIPEN: Nätplattformarnas KRIS (President Donald Trump ställs på grund av händelserna på Kapitolium inför sin andra riksrätt – och har tillsammans med ett stort antal andra användare nu blockerats i nästan alla sociala medier.
  Det Amerikanska idiomet “stuck between a rock and a hard place” är nu träffande när det gäller de sociala mediernas situation – men även för hela det västerländska demokratiska samtalet.
  Å ena sidan ställer politiker och medier allt hårdare krav på redaktörsansvar inför det innehåll de sociala medierna hyser på sina plattformar – och å andra sidan riskerar man att radikalisera och antagonisera även helt legitima användare när deras konton och innehåll spärras i samband med illa förberedda och ibland tveksamma utrensningar.
  Vad är yttrandefrihet EGENTLIGEN? Varför har nätplattformarna fått en så central roll i det kommunikativa och demokratiska drama som nu utspelas? – och vad riskerar nätplattformarnas utrensningar att få för konsekvenser? Dessa frågor tar jag upp i veckans video!)

 10. Sverige, allmän debatt och politik

 11. Fria Tider: SwebbTV nekas bankkonto: "Stöd i penningtvättslagen"

 12. InBeijing: Helgläsning: Den kinesiska ambassadens mail till mig och Expressen

 13. Johan WEsterholm: Smittskyddsläkare: Befolkningen skall utsättas för Covid-19 i “lagom dos”

 14. ANDERS LEION: Trump (Red. Läs kommentarerna.)

 15. BITTE ASSARMO: Är feminister särskilt benägna att dras till mördare, pedofiler och andra våldsamma män?

 16. Kultur

 17. BBC: "Kulning", a hypnotic Swedish singing tradition

 18. Klimat. miljö och energi

 19. Fria Tider: Så drabbas DIN ekonomi av satsningen på vindkraft

 20. Så drivs klimatalarmismen

 21. Uvell: UD och Greta Thunberg


Pages

Redaktionens blogg

Ammunition för Trump

Jag som trodde att Trump hade gjort slut på ammunitionen för att slippa att avsättas. Men i kväll kom NY Times med nyheten ”En rapport från FBI ska ha varnat för planer på att använda våld vid Capitolium”. (i) Foto: Wikipedia

Mångkultur - vad är det?

Med ett mångkulturellt samhälle avses ett samhälle där olika kulturer samlas sida vid sida inom ett visst land, i en gemensam politisk enhet. Det påstås att ordet mångkultur finns inskrivet i grundlagen. Så är inte fallet*.

Men vad är kultur? Det kan beskrivas som djupt rotade vanor. Enligt Wikipedia har begreppet fått en väldigt vid betydelse och innefattar ofta all mänsklig aktivitet. Kultur har dock främst två betydelser: andlig (konstnärlig) odling eller socialt överförda levnadsmönster.

Italien har alltid gett mer än fått tillbaka

Det menar Vincenzo Amendola, italiensk socialdemokrat och minister för EU-frågor, vid en intervju med tyska dagstidningen Die Welt.(i) Amendola har en nyckelroll då medlen från EUs återuppbyggnadsfond Next Generation ska fördelas. Närmare bestämt 209 miljarder Euro.

Kanarieöarna bortom horisonten

Dan Eliasson har besökt Kanarieöarna. Det gillades inte, så han håller på att bli omplacerad. Fanns det verkligen inga skäl för Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps (MSB) chef att besöka ögruppen som för tillfället verkar ligga under radarn?