Persondata

Lästips.se använder kakor (cookies) för att ge den bästa upplevelsen av ditt besök på sajten. Dessa kakor lagrar inga användardata utan har endast teknisk användning. Genom att fortsätta använda sajten godkänner du användningen av kakor. Du kan själv se dessa kakor med innehåll i din webbläsare.
Lästips.se kräver inte inloggning för att läsa och lagrar inga persondata annat än IP-adress och tidpunkt för de som besöker någon sida och då endast för statistik. Denna information tas automatiskt bort efter 3 månader och endast aggregerad och anonymiserad statistik behålles.
Lästips.se spårar inte sina användares beteende och använder inte Facebook Pixels eller motsvarande spårningsprogramvara.

Lästips använder Creeper och MediaCreeper för att spåra vilka myndigheter och media som besöker oss. Denna spårning utnyttjar IP-adressen vilket innebär att inga personuppgifter utan bara organisationstillhörighet registreras under förutsättning att besökaren surfar från en övervakad IP-adress. Se länkarna till Creeper och MediaCreeper.

För de som kommenterar, där sådan möjlighet finns, och den är alltså inte öppnad på Lästips i dagsläget, lagras användarnamn, e-postadress samt IP-adress och tidpunkt. Genom att kommentera godkänner du att vi lagrar denna information. Endast användarnamn och tidpunkt publiceras. Lästips använder informationen endast för att vid behov kontakta kommentatorn. Informationen lagras så länge som kommentaren existerar i Lästips. Om användaren själv eller Lästips tar bort en kommentar, raderas användarnamn och e-postadress omedelbart medan IP-adress och tidpunkt raderas efter 3 månader. Alla kommentarer modereras och Lästips förbehåller sig rätten att ta bort eller avpublicera kommentarer med innehåll som inte följer vårt syfte eller svensk lag eller som vi bedömer som allmänt "olämpliga" för denna portal t.ex. produktreklam eller pornografi.

Persondata är tillgängligt endast för Lästips administratörer och delges inte tredje part. Alla data lagras på vår server som är placerad inom EU och med backup på annan server på annan plats inom EU.
Data lagras inte krypterat men servrarna är skyddade från obehörig access. Inga persondata används för reklam eller profilering.

Om du vill veta mer om hur vi behandlar persondata så kan du kontakta oss via kontaktformuläret.

Uppdaterad 2018-10-31.

DACC Systems AB (organisationsnummer 556604-2478) driver sajten och är ansvarig för persondata och dess hantering. Vi har utsett ett dataskyddsombud för att se till att vi hela tiden behandlar dina personuppgifter på ett öppet, korrekt och lagligt sätt. Du kan kontakta dataskyddsombudet via kontaktformuläret. Välj där kategorin: "Kontakt med DACCs dataskyddsombud"