Österrike har tröttnat på Ylva

Trots att EU ämnar öka skyddet av sin yttre gräns. Åtminstone på pappret.(i)
Österrikiska dagstidningen Kronen Zeitung (ii) (2021-07-24) rapporterar att inrikesminister Karl Nehammer och försvarsminister Klaudia Tanner (båda från konservativa ÖVP) vid dagens presskonferens förklarat att gränsskyddet kommer att massivt förstärkas med både polis och soldater. Enligt Nehammer är ”det uppenbart att det europeiska asylsystemet kollapsat”. EU:s bestämmelser hindrar Österrike från ”att skapa klara förhållanden.” Och menar att EU vad gäller skyddet av illegala migranter håller på att binda upp Österrike på ett illegalt sätt. Det är anledningen till att Österrike måste agera själv.
De stora problemen vid EU:s yttre gräns (Ylvas skötebarn) gör att antalet migranter som måste tas omhand vid den österrikiska gränsen håller på att öka. Därför krävs en förbättring av övervakningen framför allt vid gränsen mot Ungern. I år har man redan häktat omkring tvåhundra personer som mot betalning hjälpt migranter att ta sig in i landet.
Just nu är ca 1 000 värnpliktiga verksamma vid gränsskyddet. Truppen kommer att utökas med 400 man och finansieringen med 49 miljoner Euro.
Ord och inga visor.


(i) https://www.consilium.europa.eu/sv/policies/strengthening-external-borders/
(ii) https://www.krone.at/2469253


Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-07-24