Dagens tips 2020-03-18 onsdag

  TV och Podd

 1. SwebbTV: Hur minska effekten av Corona - P-O Eriksson ger sin bild. (I detta telefonsamtal får vi möta P-O Eriksson, som är f.d. VD för Sandvik. Han menar att den kanske största risken med Coronapandemin är att åtgärder som vidtas i själva verket kan skada samhället.
  Det finns en risk att vi får en stor mängd uppsägningar och nedläggning av företag som skulle ha kunnat räddas med rätt åtgärder. Detta kan leda till en kraftig nedgång.)

 2. SwebbTV: Professor Karl Olov Arnstberg om Corona i Thailand. (I detta samtal berättar professor Karl-Olov Arnstberg om situationen i Thailand. Där råder ingen större oro och han säger att de inte har särskilt många fall. Den allmänna uppfattningen är att värmen gör att viruset inte sprids i så stor omfattning. Han överväger därför att förlänga sin vistelse i Thailand på grund av Corona. Sjukvården fungerar också bättre.)

 3. SwebbTV:Christer Bigander om Corona på Filippinerna (I detta program får vi möta entreprenören Christer Bigander som är bosatt i Manilla. Han Berättar att president Duterte har utlyst ett slags undantagstillstånd och att det inte är tillåtet att vistas utomhus i Manilla på kvällar och nätter. Det sker omfattande kontroller och avspärrningar med hjälp av polis och militär. Hela öar är satta i karantän och allt inrikesflyg till Manilla är stoppat. Ännu har man väldigt få smittade och döda men avsikten är att förhindra att pandemin får fäste.)

 4. SwebbTV: Vad händer efter Corona ? Nationalekonom Hans Jensevik ger sin bild. (I detta samtal ger nationalekonom Hans Jensevik sin bild av vad som kan bli resultatet av Coronaepedemin. Han har uppfattningen att detta kan bli den händelse som utlöser den priskorrektion som många har väntat på när det gäller aktier och fasta tillgängar. Han tror att det kan bli som krisen i början av 90-talet då en halv miljon löntagare gick ut i öppen arbetslöshet.)

 5. Sverige, allmän debatt och politik

 6. Uvell: Vad pysslar MSB med 2020?

 7. Ericson i Ubbhult: "Hemarbete"

 8. Foliehatten: Katastrofregeringen bör avgå omgående!

 9. Stegrud (SD): Coronakrisen visar behovet av rätt prioriteringar och ledarskap

 10. Johan Westerholm: Samhällen är som blixtlås – de går sönder nedifrån och upp

 11. BITTE ASSARMO: Coronakrisen tydliggör vikten av att skydda det egna landet

 12. MOHAMED OMAR: Inför sanktioner mot Kina

 13. PATRIK ENGELLAU: Statsmedia är inte partiska utan religiösa

 14. Kultur

 15. RICHARD SÖRMAN: Ge den svenska (ursprungs)kulturen en särställning i svensk kulturpolitik!

 16. MOHAMED OMAR: Den gula faran

 17. Migration

 18. GUNNAR SANDELIN: En tystad viruscocktail

 19. Vård och omsorg

 20. Katerina Magasin: Triage är en ny term att stifta bekantskap med – vilken medicinsk sortering tillhör du?

 21. Utrikes

 22. InBeijing:Journalister från New York Times, Wall Street Journal och Washington Post får 10 dagar på sig att lämna Kina

 23. InBeijing: Katastrofal ekonomisk statistik från Kina efter COVID-19