Dagens tips 2021-06-12 lördag

  Toppentipset

 1. Henrik Jönsson: SKATT-ATTACK: Socialdemokraternas havererade miljonärsskatt (MILJONÄRSSKATT kallar socialdemokraterna en av de många nya skatter man vill införa i Sverige – men förslagen galvaniserade inte arbetarklassen till solidarisk kamp mot kapitalismen, utan möttes av – vrede!
  Den socialdemokratiska utredningsrapporten “Fördelningspolitik för jämlikhet och rättvisa” utgår från antagandet att Sveriges klyftor ökat snabbare än i så gott som alla jämförbara länder, och att detta måste åtgärdas med omfördelningspolitik. Stämmer verkligen påståendet om Sveriges klyftor? Hur ser den omfördelningspolitik man förordar egentligen ut? Och varför möttes traditionell socialdemokratisk högskattepolitik plötsligt med vrede istället för med applåder? Dessa frågor tar jag upp i veckans video.)

 2. TV och Podd

 3. Swebbtv: Om konflikten mellan de sekulära idealen och islam med Chris Forsne. (Chris Forsne berättar för Mikael Willgert om sin bilresa till Frankrike och sina tankar kring de växande motsättningarna.
  Innan hon åkte köpte hon ett PCR-test för 1.500 kr men hon behövde inte visa upp det i någon av de 10 gränspassagerna. Det synbart mest kontrollerade landet under resan är Frankrike. Där kan man bli bötfälld om man inte använder munskydd. I Frankrike kan alla över 18 få en tid för att vaccinera sig och man talar om att vaccinera barn över 12 år.
  Chris berättar om episoden med president Macron som fick en örfil av en person som stod bland Macrons anhängare. Det troliga är att förövaren får flerårigt fängelsestraff.
  Opinionsundersökningarna visar att Macron har vind i seglen men aven Marine le Pen går fram och är en reell motståndare.)

 4. Sverige, allmän debatt och politik

 5. PATRIK ENGELLAU: Kulturpolitik

 6. Johan Westerholm: Så formades socialdemokraternas anti-israeliska politik

 7. Gästskribent BIRGITTA SPARF: Den ljusnande framtid är vår

 8. Kommentarer till DGS inlägg

 9. Kultur

 10. Gästskribent LINNEA KLINGSTRÖM: Tillbaka till hembygden