Dagens tips 2021-04-17 lördag

  Toppentipset

 1. PATRIK ENGELLAU: Byråkratins väsen

 2. TV och Podd

 3. Swebbtv Nyheter 16 april 2021. (Vattenfalls VD Anna Borg påstod i en intervju i P1 att kostnaderna för att driva vidare Ringhals 1 på ett säkert sätt skulle ha inneburit enorma kostnader. Swebbtv har nu tagit del av uppgifter som påvisar det direkt motsatta.
  Hårda ord i debatten igår där M och SD har haft heta debatter mot Magdalena Andersson. Moderaterna tog upp bidragstaket och varför invandrare får mkt bidrag och SD menade att regeringen inte utraderat skatteklyftan mellan pensionärer och löntagare.)

 4. Swebbtv: Veckans Nyhetsanalys nr 6 om avlyssning, mordstatistik och Hilda - med Magnus Stenlund. (Veckans Nyhetsanalys med Swebbtvs Mikael Willgert och kreditanalytiker Magnus Stenlund fredag 16 april tar upp avlyssning av krypterade samtal, mordstatistik och ett feministiskt sossenätverk inom rättsväsendet.
  Moderaterna vill utöka polisens befogenheter att avlyssna krypterade samtal som förs inom kriminella nätverk. Stenlund kommenterar att detta är ett bete från regeringen och andra partier som M att inleda avlyssning av regimkritiska dissidenter, men att börja med grovt kriminella. En grundlagsändring förbereds för att avlyssna samtal om terrorism, påstått att komma från högerterrorister men inte från våldsvänstern. Även Swebbtvs personal skulle kunna drabbas av avlyssning om säkerhetspolisens antiterrorgrupp NCT vill klassa alternativmedier och SD som potentiella terrornätverk vilket delvis redan skett.)

 5. Swebbtv: Ledaren nr 56 - Agenda 2030 – ett ja till mer flyktingmottagning och nej till hållbar global befolkning. (Agenda2030 har ett något mer adekvat och konkret namn på engelska: ’Sustainable development goals’. Även om ’hållbarhet’ är ett slitet, propagandistiskt begrepp, så ger det rätt associationer. Och miljöskydd är det inte något fel på heller, det kan de flesta klimatskeptiker instämma i. Men Agenda2030 handlar inte om kontroversiella mål, utan om kontroversiella tillvägagångssätt. Varför kopplas jämställdhet, allas lika rätt till allt och hungersnöd ihop med klimatalarmistiska målsättningar, och sägs vara oupplösligt förenade? Och varför måste detta ske i FN:s regi?)

 6. Henrik Jönsson: STATLIG DESINFORMATION (Folkhälsomyndigheten vilseledde enligt Sveriges Radios Ekot i höstas det svenska folket genom att spela ned smittspridningen – samtidigt inför myndigheten för press radio och TV sanningsgranskning av medier som ska berättigas mediestöd.
  Är det rimligt att expertmyndigheter friserar presentationen av statistik för att få ett önskat mottagande hos allmänheten? Varför vill mediemyndigheterna samtidigt granska de presstödsberoende mediernas innehåll? Och vad händer med ett samhälle där den tillåtna verklighetsbeskrivningen kontrolleras allt hårdare?
  Dessa frågor tar jag upp i veckans video.)

 7. Sverige, allmän debatt och politik

 8. Kvartal: Wold i stället för vetenskap

 9. Gästskribent JOHAN AHLIENUS: Hatar regeringen oss?

 10. Kultur

 11. BITTE ASSARMO: Jack Uppskäraren och Elisabet Gustafsdotter

 12. Humor

 13. Stefan Torssell: Vilken underbar dag. Tack Greta the Great. (Red. Bra! Belöna gärna Stefan med en donation via MediaLinq.)

 14. Utbildning

 15. Ulla Hamilton i Svensk Tidskrift: Allt fler väljer friskolor – trots hård debatt

 16. Vård och omsorg

 17. Nya Tider: Läkare dömer ut lockdown som omänskligt folkhälsofiasko (Red. Bakom betalvägg.)

 18. Utrikes

 19. Kinamedia: Jimmy Lai och sju andra döms till fängelse då Hongkong firar nationell säkerhetslag

 20. Media

 21. Uvell: Rapport marknadsför Bernie Sanders

 22. Samtiden: ÄNNU EN MEDIEGRANSKARE STÄNGS NER FRÅN TWITTER EFTER AVSLÖJANDE OM CNN

 23. Samnytt: Statstelevisionen i attack mot butiker som tar kontanter

 24. Rättsväsende

 25. Samtiden: ÅTALET I VARGFRÅGAN MOT KARL HEDIN BYGGER PÅ FELAKTIGA UPPGIFTER