Dagens tips 2020-09-09 onsdag

  Toppentipset

 1. Nordisk massdemonstration för en folkomröstning om EU medlemskapet (Red. Jag röstade för EU, men det var ett annat EU. Om du vill skriva under på kravet om folkomröstning så gör det här.)

 2. TV och Podd

 3. Swebbtv: Lars Bern kräver stopp för korruptionen bland våra politiker. (Lars Bern tar i sitt anförande upp möjliga fall av korruption bland svenska politiker. Efter detta följer ett samtal mellan Lars Bern och Mikael Willgert med ytterligare exempel på möjlig korruption och hur lösningar på problemen med korruption skulle kunna se ut.)

 4. Klimatkarusellen Elsa Widding: Chalmers tekniska högskola skapar globalt forskarnätverk om klimatförnekelse (Extra avsnitt om utvecklingen på Chalmers tekniska högskola. I detta program diskuterar jag det globala forskarnätverk som har etablerats inom ramen för Chalmers tekniska högskola. En viktig uppgift för nätverket är att kartlägga sambandet mellan klimatförnekelse och högernationalism. Nätverkets primära syfte synes vara att tysta dom som vågar uttrycka en avvikande åsikt i klimatfrågan genom att sätta etikett på människor.
  Det som nu håller på att hända med Chalmers är rent bedrövligt och jag hoppas att Chalmers vetenskapliga kompetens kan samlas för att tydligt vända sig mot detta förfall. Red. Tyvärr inte bara Chalmers utan även KTH m.fl.)

 5. Exakt24: Signerat Magnus Stenlund: I. Berättelsen om Sveriges ursprung (I det första avsnittet av den nya programserien intervjuar Jesper Johansson Magnus Stenlund, som berättar att han är mer stolt över sitt sunda förnuft än sina akademiska poäng, om att det kändes som en plikt att börja skriva bloggen suntfornuft.space, och att den nya rollen som programledare är ett steg ut i verkligheten. Rollen som tidigare finansanalytiker kommer väl till pass i ekonomibloggen tillsammans med Erik Almqvist och de ledare som Magnus kommer göra för Exakt24 kommer inte ha något särskilt fokus utan kunna handla om nästan vad som helst: det viktiga är att kunna skrapa på ytan och se vad som döljer sig bakom rubrikerna.
  Magnus berättar också om sitt stora historiska bokprojekt, som sysselsatt honom sedan 2012 och som handlar om att återge svenskarna deras ursprungsmyt.)

 6. Sverige, allmän debatt och politik

 7. NewsVoice: Lars-Olof Landin: Var inte rädda för corona (Red. Men iakttag viss försiktighet, bra för hälsan i övrigt!)

 8. GUNNAR SANDELIN: Om romer och åldringsrån

 9. PATRIK ENGELLAU: Papegojan är den svenska migrationspolitiken

 10. Humor

 11. Steget Efter

 12. Islamisering

 13. Johan Westerholm: Så utgör Muslimska brödraskapet en faktor i klankriminaliteten

 14. Ekonomi och arbetsmarknad

 15. Smedjan: Martin Tunström: Vi har bara sett början på kommunkrisen

 16. Klimat. miljö och energi

 17. GWPF: Britain’s Net Zero Utopia Is A ‘Futile’ Exercise (Red. Så och i Sverige.)

 18. Utbildning

 19. Ingemar Ljungqvist i Nix to the Six: För en bättre skola (Red. Räcker det med 2000-års nivå? Borde det inte vara 1970-års nivå?

 20. BITTE ASSARMO: Oacceptabelt att Uppsala kommun mörkar coronasmitta på skolor

 21. Utrikes

 22. Inbeijing: Diplomater eskorterar hem Australiens sista journalister i Kina efter hot från polis