Liberalerna har stortvätt för att tvätta sin byk – i DN

DN ställer upp som tvättstuga. Efter att ha varnat Liberalerna för att sikta på en koalition med SD. Gång på gång på gång…

Nyamko Sabuni vill fortfarande inte lyssna. Hon tvår sina händer egenhändigt. För att inte kunna beskyllas för att främja SD:s rasism har hon bytt tvål.

DN i uppror, idag (2021-03-29) igen. Tre artiklar plus del av en fjärde. Fullt med kritiska röster.

  • Martin Liby Troein: Liberalernas ”själ” blir svår att rädda;
  • Anonymus: Liberaler lämnar partiet i protest mot SD-beslut;
  • Insändare, Rune Roth: Nu lämnar jag liberalerna som övergivit sin identitet;
  • Insändare, flera: Noterat av DN:s läsare den 29 mars 2021 (delvis, ca 1 ½ sidor inkl foto Sabuni)

.

Sammanlagt ca 6 sidor. Med ytterligare 3 stora bilder på Nyamko, som tar upp en och en halv sidor. Generöst. Hoppas artiklarna hinner torka innan nästa omgång.

Några funderingar. Det som finns kvar idag tycks vara ett parti som saknar både själ och identitet, men försöker hålla sig kvar i maktspelet. Ett tomt hölje fyllt med högstämda toner. Som ser sin räddning i att ömsa skinn. Jag nöjer mig med att kommentera Martin Liby Troein.

Var finns själen? Varför sätts ordet inom citationstecken? Om jag förstått Martin Liby Troein rätt har partiet redan avhänt sig den genom Jan Björklund. Som försökte locka till sig gammalmoderater och i det sammanhanget stöpte om själen. Som det nu är dags att rädda eller återskapa eller hur man nu vill kalla hans förslag på politisk återupplivning.

Martin Liby Troein verkar tro att själen är en handelsvara som kan kundanpassas. Visserligen inte till kundkategorin SD, men väl till kategorin sjuklövern. Det gäller vara stark i tron på politisk själavandring då återvandringen till de gamla stolta idealen hägrar. Gäller bara att hitta den röda tråden. Som L struntat i att leta efter. Genom att ha tagit den regnbågsfärgade tråden som ledtråd.

Vilsna röster, ett famlande i begrepp som för länge sedan förlorat sin skärpa på grund av att de hanterats godtyckligt för att skaffa sig tillfälliga politiska fördelar.


i https://www.hembygd.se/roke/plats/437771/picture/3460136
ii http://www.skonlivsstil.se/foralskad-i-afrikanskt-svart-tval

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-03-29