Ignored by DN. Mistakenly?

Vem? Vad? Varför?

Julian Assange. Rubriken ovan är en förvanskning av den i brittiska dagstidningen INDEPENDENT (i) som lyder: The CIA plot to kidnap or kill Julian Assange in London is a story that is being mistakenly ignored. Vad gäller DN och andra svenska PK-media skulle jag vilja ändra till ’is being ignored with purpose’.

Inte att det råder tystnad om Assange i svenska medievärlden. Senaste artikeln om honom som jag kunde hitta i DN är av den 13:e i förra månaden med rubriken ’Ola Bini inför rätta i Ecuador i oktober’. Ola Bini är med DN:s egna ord ’bekant med den fängslade Wikileaksgrundaren Julian Assange, som tidigare uppehöll sig på Ecuadors ambassad i London. Bini greps bara timmar efter det att Ecuador dragit tillbaka Assanges asyl’. I och för sig intressant information som emellertid inte avslöjar hur det går för Assange som sitter tryggt i ett engelskt fängelse i avvaktan på ett domstolsbeslut beträffande USA:s begäran om utlämning.

Artikeln i Independent är i högsta grad läsvärd. Där får man veta att CIA redan 2016 planerat att kidnappa alternativt mörda Assange. Eftersom artikeln är på engelska och inte ligger bakom betalvägg kan läsaren lätt bilda sig en egen uppfattning. Eller ändra sin uppfattning. Fast jag har svårt att tro att den svenska domaren och den svenska PK-pressen som agerat i CIA:s anda kommer att omvärdera sin inställning.

En svensk tiger, som det står på den kända tändsticksasken. Saken är ju eldfängd.


(i) https://www.independent.co.uk/voices/julian-assange-cia-kidnap-plot-yaho...

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-10-08