Ha en bra start, då kommer du rätt i mål!

Enligt förslag av Susanne Nyström. Som uppenbarligen sussar gott när det smäller kring hörnet. Jag föreslår att hon ändrar sitt förnamn till Sussanne.

Hennes den 3 april 2021 kl 15:21 publicerad ledare i DN smäller högt: En bra start är att skilja på islam och islamism. Vilket Richard Jomshof borde gjort. Det är därför han får en journalistisk smäll av henne.

Tänk om någon ställt frågan till Jomshof varför han återkommande uttrycker sig positivt om nationalism. Och om Jomshof svarat att ”En bra start är att skilja mellan nationalism och nationalsocialism”. Jag tror att det hade smällt så att mikrofonerna på radiohuset gått sönder.

Någon som Jomshof som har svårt att skilja mellan islam och islamism borde konfronteras med den genomgången av islamofobiska hatbrott som Brottsförebyggande rådet publicerat i onsdags. Som visar att islamofobi är ett växande problem. Genom att muslimer tillskrivs gemensamma egenskaper. Och får utstå kränkningar, av grannar och på jobbet. Och t o m av helt okända människor. ”Islamofobiska hatbrott är alltså långtifrån bara ett extremistproblem”.

Ett angeläget tema. Jag föreslår att Brå snarast kompletterar sin hatbrottsutredning genom att utreda islamofila hatbrott. Och sedan jämför och publicerar resultaten för det båda utredningarna gemensamt.

Nu vill jag inte belasta Brå med att analysera alla lokala chattar på arabiska, eritreanska, jemenitiska, marockanska, tjetjenska och urdu. Det räcker med att på ett begripligt sätt sammanställa det mer handgripliga, både det som utförts utan och det som utförts med redskap av olika slag.

En sak jag undrar över. Hur kommer det sig att Brå, DN, SVT o s v är snara att se ett samband mellan nationalism och nazism men inte mellan islam och islamism? Har Allah förblindat Jerzy & Co.?

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-04-03