Gränslös välvilja räcker inte långt

Varken Bidens välvilja enligt Gunnar Jonssons artikel i dagens (2021-03-23) DN. Eller DN:s välvilja mot Biden i samma artikel och generellt. I vart fall tar Bidens gränslösa välvilja idag stopp vid den amerikanska gränsen. Vilket den inte gjorde under valkampen.

Den gränslösa välviljan som Gunnar Jonsson avser är Bidens under valkampen deklarerade inställning i invandringsfrågan. Den räckte i vart fall så långt som att tillföra Biden värdefulla röster som kan ha varit avgörande för hans seger. Det viktigaste var ju att säkra segern. Vad som skulle komma därefter fick man leva med. Après moi la deluge, efter mig syndafloden. Fungerar när man sitter på däck i Noas ark. Men inte som president i ett land där en flod av migranter håller på att svepa in över gränsen.

”Nu sitter han med ett problem han inte ville ha och uppenbarligen underskattade” skriver Gunnar Jonsson. Det hade räckt om Jonsson skrivit ”sitter med ett problem han underskattade”. För problemet fanns ju synligt för alla i form av migrantvågen som under Trumps tid tornat upp sig vid gränsen mot Mexiko. Vad som skulle komma att hända efter Bidens tillträde borde varit uppenbart även för honom. Men viktigast var som sagt segern.

Likt Biden famlar DN efter förklaringar och ursäkter för det som hänt. Och för att det kunde hända. Efter att ha fattat vad Bidens lockelserop lett till. Som sent omsider ”ber om tid som inte finns och tålamod som ingen har.”

Jonsson fortsätter i samma beklagande och ursäktande tonläge. Helt enligt förväntan. Samt har mage att påstå att USA behöver invandrare, både vanlig och högt kvalificerad arbetskraft. Bortsett från att det bland migranterna torde finnas få personer i sistnämnda kategori har Covid-19 lett till att arbetslösheten i USA ökat markant. Något behov av arbetskraft existerar inte för närvarande. Eller existerar endast för dem som ämnar att använda sig av överskottet för att ytterligare pressa lönerna i enkla yrken. Som är mycket låga redan idag. Dessutom skulle jag gärna vilja se belägg för Jonssons påstående att ”Trumps idiotstopp [av invandringen] skadade ekonomin”.

Sen kommer det förutsebara ”måste, måste, måste”. Som blivit kutym i svensk dagspress. Nu för att generöst ger råd åt dem som, påhejat av rådgivarna, hamnat i smeten. Det borde räckt med dessa ord som avslutning.

Men jag kan inte förmå mig att sluta här. Jag måste erkänna att avslöjandet av Bidens och hans anhängares och påhejares undanflykter, bortförklaringar och rena lögner tillfört min smolkbägare en droppe glädje. En liten tröst som förhoppningsvis kommer att ge utslag på sikt. Både här i landet och i USA.

Donera till Medborgarperspektiv som driver bloggen och Lästips. Vårt arbete och resurser går till att stödja Nya Media och yttrandefriheten.
Klicka på något av beloppen i knappen och du kommer till en ny sida där du kan bekräfta din donation med ett klick eller öka på beloppet.

Publicerad av: 

Gerhard Miksche 2021-03-23