Utanför åsiktskorridoren och vad du annars inte får veta! *** Hitta det bästa inom Nya Media. *** En tjänst från Medborgarperspektiv.se.

Förhandlingar, överenskommelser och tillit

Ukrainakonflikten i ett verklighetsperspektiv. En bra sammanfattning av det som skett och kommer att ske.

Trump åtnjuter stor succé med sin inrikespolitik, där han på bara några månader minimerat antalet illegala invandrare vid gränserna, han gör stora nedslag vad gäller myndighetsslöseri, och han verkar vara på rätt väg med det mesta.

Men det finns saker som inte fungerar lika bra, och det är utrikespolitiken, särskilt den formen av utrikespolitik som kräver tuffa tag. Många trodde att han skulle skapa fred i Ukraina snabbt och effektivt, och att ett amerikanskt tillbakadragande snabbt skulle avsluta kriget.

Att uppnå fred kanske inte är så enkelt, eftersom det föreligger några grundläggande problem.

USA och västmakterna har brutit mot flera stora och viktiga avtal, bland annat att inte expandera Nato närmare Ryssland, samt de bägge Minsk-avtalen som handlade om att ge de etniska ryssarna i Ukraina mer autonomi samt säkra deras rättigheter till sitt språk osv. Västvärldens ledare har i efterhand till och med offentligt sagt att Minsk-avtalen bara handlade om att vinna tid.

Så, Ryssland känner att det inte är logiskt att ingå fler avtal med västmakterna eller att de kan lita på oss överhuvudtaget. Och nu när Trump vill förhandla fram en villkorslös vapenvila så har han inget att komma med. Den framgångsrika affärsmannen har ju alltid haft en bra produkt att sälja, men i det här fallet så är läget annorlunda, och frågan är hur man ska förhandla med en part som dels håller på att vinna kriget och dels inte litar på motparten?

Vad ska Trump sälja till Putin?

Läs vidare på Fulvius Baxter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bli medlem i MediaLinq så kan du sedan stödja Nya Media med bara två klick.

Prenumerera!

Loading

Senaste inläggen

Sociala Media

Medborgarpolitik.nu

Medborgarperspektivs egen blogg.

Arkiv