Dagens tips lördag 2023-06-03

Ledaren 275 - Att ta bankkontot är att ta brödfödan ur munnen

"Utan bankkonton klarar vi oss inte i dagens Sverige. Om Swebbtv saknat en annan bank, så hade verksamheten riskerat att slås sönder i ett enda slag. Det förefaller vara allt annat än en tillfällighet att detta slag riktas mot oss strax efter att Expo misslyckats med att slänga ut Swebbtv-vinet från Systemet.

Till skillnad från t ex Fria Tider så drivs verksamheten från Sverige. Vi följer lagarna här och vi är beroende av att myndigheter och banker gör detsamma. Tyvärr är det långt ifrån sant att om man mister en så står det en tusen åter, den svenska bankmarknaden är ett oligopol.

Utan konto – och kontrahenter villiga att göra affärer med den – så kan man faktiskt inte ens göra sig av med tillgångar. Sådana tillgångar som formellt gör det omöjligt att få socialbidrag. Bankernas brott mot kontraheringsplikten kan alltså i praktiken tvinga ut även bemedlade människor på gatan.

Att svältas ihjäl trots att du har pengar och tillgångar är alltså en konkret möjlighet i dagens Sverige, och detta är man förstås medvetna om. Det är själva syftet."

Läs också en kompletterande artikel i Affärsvärlden om Marginalen Bank!

https://www.medialinq.se/checkout/index.html?ol=d&rcp=2672b8e174be434388aeef9120497753&sel=Donation&origin=referrer&a=1